Manşetler

Apple üç günde 1.7 milyon iPhone 4 satışı gerçekleştirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iPhone 4 için almış olduğu 600 bin ön sipariş geride bıraktığımız Cumartesi günü 1.7 milyon iPhone satışına dönüşmüş. Dünkü satışlar ise henüz hesaba katılmış değil.

24 Haziran Perşembe günü satışa sunulan iPhone 4’ün üç gün içinde bu kadar yüksek bir satış rakamı yakalamış olması aslında şaşırtıcı gelmezdi. Ancak iPhone 4 ile ilgili ortaya çıkan anten ve ekran problemleri de müşterileri pek de caydırmışa benzemiyor.

Apple’ın yayınlamış olduğu basın bülteninde Steve Jobs’un “Bu Apple’ın tarihindeki en başarılı ürün lansmanı olarak tarihe geçiyor. Yeterli stoğumuz olmadığı için eli boş dönen müşterilerden de özür diliyoruz.” şeklindeki sözleri de yer alıyor.

iPhone 4, 24 Haziran’da ABD ile birlikte İngiltere, Fransa, Almanya ve Japonya’da da satışa sunulmuştu. Temmuz ayı sonunda ise Avustralya, Avusturya, Belçika, Kanada, Danimarka, Finlandiya, Hong Kong, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Yeni Zelanda, Singapur, Güney Kore, İspanya, İsveç ve İsviçre’de satışa çıkması bekleniyor. Her ne kadar özellikle belirtilmese de yeni iPhone’un Eylül ayı içinde Türkiye’de satışa sunulmasını bekliyoruz.

Apple’ın iPhone 4’ün satış başarısıyla ilgili yayınladığı basın bültenine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İlgili – Engadget: Basın Bülteni

İLGİLİ HABERLER