Teknoloji

Apple’ın bir sonraki büyük yeniliği TV yayını olabilir

apple

apple-store-akasya-fotograflar-00035

Apple Music’in faaliyete geçmesiyle birlikte gözler Apple’ın bir sonraki büyük yeniliğine çevrildi. Ortaya atılan iddialara göre, Cupertino merkezli şirket şimdi de “kablolu yayını bitirecek” bir TV uygulaması üzerinde çalışıyor. The New York Post’un haberine göre; Apple CEO’su Tim Cook ile Amerikan televizyon kanalları ABS, CBS, NBC ve Fox arasındaki görüşmelerde belli bir ilerleme kaydedilmiş durumda.

Yerel partnerlerin yayın akışlarının parçalı yapısı anlaşmaya varılmasının önündeki en büyük engel olarak nitelenirken, kanalların yerel partnerleri adına Apple ile görüşme yetkisini almaları sayesinde bu engelin de daha hızlı biçimde aşılması bekleniyor.

Kısa süre öncesine kadar çevrim içi yayın pazarının dışında kalan Apple, yeni servisi Apple Music ile kısa sürede çevrim içi müzik pazarının önemli oyuncularından biri hâline gelmeyi başarmıştı. Bu rüzgarı sürdürmek isteyen şirket için TV yayın servisi uygun bir seçim gibi gözüküyor. Apple’ın uygulama üstünden gerçekleştirilen aboneliklerden yüzde 30 pay alma isteğinin süreci zorlaştırabileceği ifade edildi.

The New York Post’a göre, içerik sağlayıcılarının bu tarz bir paylaşıma kolay kolay razı olması mümkün gözükmüyor. Ancak gazete Apple’ın servisi önümüzdeki sonbahara geçirebileceğini belirtmeyi de ihmal etmiyor. Disney ve CBS’in şu aşamada Apple TV yayın servisine katılmaya en yakın içerik sağlayıcılar olduğu belirtilirken, ESPN gibi kablolu yayın kanallarının da platformda boy gösterebileceği belirtildi. Apple CEO’su Tim Cook’un bir numaralı medya müzakerecisi Eddy Cue’nin geçtiğimiz hafta ABD Ulusal Amerikan Futbol Ligi (NFL) Komiseri Roger Goodell ve NFL takımlarından New England Patriots’ın patronu Bob Kraft ile görüşmesi, Apple TV yayın servisinin NFL odaklı bir teklif sunabileceği ihtimalini akıllara getiriyor.

Apple TV yayın servisinin aylık abonelik ücretlerine dair görüşmeler de devam ediyor. Aylık abonelik ücreti için ortaya atılan fiyatlar 10 ila 40 dolar arasında değişiyor. Apple TV yayın servisinin kalabalık ve rekabetçi yayın pazarında kendisini konumlandıracağı yere göre bir fiyat seçmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER