EğlenceManşetler

Apple TV Channels ile televizyon deneyimi değişecek

apple tv channels

Apple TV uygulamasını yenilerken, kullanıcılarına Apple TV Channels adı altında yeni bir deneyim sunuyor. TV Channels’ta kullanıcılar Amazon, Hulu, HBO, Starz ve Showtime gibi platform ve kanalların içeriklerini bulabilecek. Apple’ın yenilenen TV uygulaması için Amazon ve Hulu’yu ikna edebilmiş olması, Apple TV+‘ın çıkışıyla birlikte Apple’ın bu platformlarla rakip hâline gelmesi nedeniyle önemli bir iş olarak tanımlanabilir.

Apple yöneticisi Peter Stern, kullanıcıların sadece istedikleri kanallar için para ödeyecekleri ve tüm servislere tek bir uygulamadan erişebilecekleri yeni bir TV deneyimi tasarladıklarını belirtti. Yenilenen Apple TV uygulaması, tasarım ve işleyiş bakımından akıllara Netflix ve Amazon Prime Video’yu getiriyor. Kullanıcılar iki dokunuşla yeni bir kanal ekleyebiliyor ve sevdikleri programları ya da filmleri satın alabiliyor.

Apple’ın TV uygulaması daha önce sadece kullanıcıları üçüncü taraflara yönlendirip izleyebilecekleri içerikler öneriyordu. Ancak yeni yüzüyle TV uygulaması, programları izlemek için tek adrese dönüşüyor. Apple TV+’a da erişim sağlayacak olan uygulama, anlaşmalı servislerin uygulamalarını açma ihtiyacını da ortadan kaldırıyor. Uygulamadan uygulamaya geçmek zorunda kalmadığının altını çizen Apple, “Sizin İçin” bölümünde içerik önerileri yapmayı sürdürecek.

Apple’ın yenilenen uygulaması ile kullanıcılar PlayStation Vue, Spectrum, DirecTV gibi servislerdeki ve spor kanallarındaki içerikleri, istedikleri takdirde satın alıp izleyebilecek. Yeni televizyon deneyimindeki en önemli eksik olarak ise Apple’ın TV uygulamasına entegre olmayacağını daha önce açıklayan Netflix dikkat çekiyor.

Apple TV Channels, mayıs ayında yapılacak güncellemeyle kullanıcıların karşısına çıkacak. Uygulama sonbaharda yayınlanacak yazılım güncellemesiyle Mac’lerde de yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER