Teknoloji

Apple Tile’ınkine benzer bir takip cihazı üstünde çalışıyor

apple tv karma gerçeklik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, ürün portföyüne farklı bir kategori eklemeye daha hazırlanıyor gibi görünüyor. Cupertino merkezli şirketin Tile tarafından üretilenlere benzer bir fiziksel takip cihazı üstünde çalışıyor. 9to5Mac sitesinde yer alan habere göre, şirket söz konusu özelliği mevcut iPhone’umu Bul ve Arkadaşlarımı Bul servisleriyle birleştirmeyi planlıyor.

Apple’ın cihazının iPhone yakınına getirildiğinde iPhone’un iCloud hesabına bağlanacağı söyleniyor. Söz konusu yöntem, akıllara AirPods’un iPhone’a bağlanmasını getiriyor. Takip cihazı telefondan uzaklaştırıldığı takdirde cihaz sahibine bir bildirim gönderilecek. Bu bildirimleri sürekli olarak almak istemeyen kullanıcılar, güvenli bölgeler oluşturabilecek. Bu sayede kullanıcılar belirledikleri bölgelerde takip cihazını bıraktıklarında bildirim almaktan kurtulabilecek. Kullanıcılar cihaz konumlarını aile üyeleri ve arkadaşlarıyla da paylaşabilecek.

9to5Mac’in haberine göre, kullanıcılar takip cihazlarına kişi listesi detaylarını ekleyebilecek. Bu cihazın bağlı olduğu cihaz kayıp olarak işaretlendiğinde, herhangi bir Apple cihazı bilgileri okuyabilecek ve takip cihazı bulunduğunda sahibine bilgi verilecek. Apple’ın aktif iPhone ve iPad portföyünden yararlanması, şirketin takip cihazı için önemli bir avantaj anlamına geliyor.

Apple’ın bir yandan da iPhone’umu Bul ve Arkadaşlarımı Bul uygulamalarının yerini alacak bir alternatif üstünde çalıştığı söyleniyor. Bu uygulamada Ağ Bul isimli bir özelliğin olacağı ve hücresel ya da kablosuz bağlantı olmasa bile cihazların yerini tespite yardımcı olacağı belirtiliyor.

Apple bu cihazı ne zaman duyuracak henüz bilinmiyor. Şirket her yıl haziran ayında gerçekleştirdiği WWDC’de önemli yazılımsal duyuruları yapıyor. Bu etkinlikte hem iOS hem de macOS’te kullanılabilecek ortak uygulama hakkındaki detayların açıklanabileceği söyleniyor. Takip cihazının çıkışı içinse oklar şu an için Apple’ın eylülde yapması beklenen iPhone etkinliğini işaret ediyor.

İLGİLİ HABERLER