EğlenceTeknoloji

Daha küçük Nintendo Switch ufukta göründü

Nintendo Switch satışları toplam Wii U satışlarını geride bıraktı

Nintendo‘nun popüler oyun konsolu Switch‘in daha küçük boyutlu bir versiyonunu çıkarmaya planladığına dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Japon gazetesi Nikkei‘nin haberine göre; küçük Nintendo Switch, önümüzdeki sonbahar itibarıyla resmiyet kazanacak. Daha önceki haberlerlerde, konsolun öncelikli odak noktasının kolay taşınabilirlik olacağı belirtilmişti. Ancak Nikkei’nin haberine göre, küçük Switch’i de televizyona bağlamak mümkün olacak.

Nintendo’nun Switch’in “yeni nesil” olarak tanımlanabilecek daha güçlü bir versiyonu üzerinde çalıştığı da bir süredir konuşuluyor. Nikkei’nin haberi da bu iddiayı doğruluyor. Ancak şirketin önce küçük Switch’i, daha sonra da güçlü yeni versiyonu tanıtması bekleniyor.

Nikkei’nin haberinde şirketin iç kültürüne ve şirketi gelecekte bekleyen zorluklara da odaklanılıyor. Nintendo’nun birlikte çalıştığı önemli bir tedarikçinin “Quality of Life” (Yaşam Kalitesi) biriminin operasyonlarının durdurulmasından çok zaman sonra haberdar olduğuna dikkat çekildi. Şirket, projenin fişini neredeyse beş yıl önce çekmişti. Tedarikçinin ise durumdan geçtiğimiz sonbaharda haberdar olduğu belirtildi.

Nintendo Switch ile uzun süreli kötüye gidişini durdursa da, bu durum şirketi başka alanlara açılmaya teşvik etmiyor. Standartlarını korumaya çalışan şirket, Yaşam Kalitesi projesinin fişini de bu nedenle çekmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER