Teknoloji

Apple iPhone 8’in devamını yeni ve daha ucuz bir modelle getirebilir

apple iphone 8

Apple en sonunda iPhone 8’in teknolojisini kullanan daha ucuz bir iPhone modeli çıkarabilir.

Söz konusu modelin iPhone XE adını taşıyabileceği söyleniyor. Aslına bakarsanız, “X” ile genellikle Face ID kullanan ve Ana ekran düğmesi barındırmayan cihazlar işaret ediliyor. Bu durumda iPhone 8’in bileşenlerini daha farklı bir kasada barındıran cihaz dedikodularına ters bir durum var demektir.

Chinese Economic Daily News’e göre, gelecek yıl bu zamanlarda 4.7 inç modelin çıkışını görebiliriz. Ayrıca aynı haberde cihazın üretiminin Pegatron tarafından yapılacağı, 20 milyon ürün siparişinin verildiği belirtiliyor.

Cihazın 649 dolarlık fiyata sahip olacağı iddia ediliyor. Pazarın durumu ve Apple’ın bu cihazı üretme nedenlerini düşündüğümüzde, sözü edilen fiyat biraz yüksek gibi görünüyor. Her ne olursa olsun bu cihaz, Apple için, iPhone müşterilerini artırma konusunda büyük katkıda bulunabilir.

Apple’ın elinde iPhone XR gibi, üst sınıf cihazlarına göre biraz daha uygun fiyatlı ve güncel teknolojilerle donatılmış bir akıllı telefon mevcut durumda. Üstelik bu cihaz başarılı da oldu sayılır. Birçok ülkede en çok satılan iPhone modelleri arasında başta geliyor.

Veri analiz şirketi Kantar’a göre, iPhone XR Apple için geride kalan çeyrekte güçlü bir performans sergiledi. Avrupa’da, iPhone Xs ve Xs Max’in toplam satışlarını aştı.

İLGİLİ HABERLER