Teknoloji

Apple’dan 3 metrelik ve yaklaşık 2700 TL fiyatlı Thunderbolt 4 Pro kablosu

apple thunderbolt 4 pro kablosu

Apple online mağazasında 3 metre uzunluğunda yeni bir Thunderbolt 4 Pro kablosunu listelemeye başladı. Bu uzunluğun bir bilgisayar sistemi için biraz uzun olduğunu söylemek gerekiyor, ancak monitörlerin biraz daha uzak mesafeye konumlandırıldığı profesyonel stüdyo ortamları düşünülerek böyle bir kablo çıkarılmış olmalı. Tabii ki, fiyatı da profesyonel kullanıcı kitlesine hitap edecek biçimde, 2699 TL olarak belirlendi.

Zaten bu ürünün mağazaya girişi de, Apple’ın ekranlara ve diğer cihazlara bağlanmak için arkasında dört adet Thunderbolt 4 bağlantı noktası içeren yeni Mac Studio‘nun duyurusuyla aynı zamana denk geldi. 3 metrelik Thunderbolt 4 Pro kablosunun çok yakında satışa çıkacağı belirtiliyor. Bununla birlikte Apple, 2219 TL karşılığında 1.8 metrelik bir kablo da satıyor. Bunun da yakında Türkiye mağazasında satışa çıkacağı belirtiliyor.

Apple’ın 3 metrelik Thunderbolt 4 kablosu piyasaya çıktığında çok fazla rakibi olmayacak gibi görünüyor. Çünkü Belkin, Caldigit, CableMatters veya Plugable gibi kablo üreticileri genel olarak 2 metreden daha uzun Thunderbolt 4 kablosu satmıyor. Yukarıda belirttiğimiz gibi, özel bir kullanıcı kitlesi için Apple’ın 2699 TL’lik kablosu gerçekten en iyi seçenek olabilir.

Apple aynı kabloyu yurt dışında 129 dolarlık fiyat etiketiyle satıyor. Bu fiyatın da yurt dışı piyasasındaki diğer kablolarla karşılaştırıldığında, her ne kadar diğer kablolar kısa olsa da, yüksek olduğu söyleniyor. The Verge sitesinin belirttiğine göre, Belkin’in 2 metrelik Thunderbolt 4 kablosu 69.99 dolara satılıyor. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak, standart 5K’yı desteklediğinden Thunderbolt 3 kablosuyla biraz tasarruf edebilirsiniz. Örneğin Apple’ın 5K Studio Display‘i, kutuda tek bir Thunderbolt 3 bağlantı noktası ve 1 metrelik Thunderbolt kablosuyla birlikte geliyor. Thunderbolt 3 kablolarının fiyatları ise Türkiye’de 1000 TL’nin altında bulunuyor.

Thunderbolt 4 standardının yaşı henüz ikiyi geçmediğinden, zaman geçtikçe 3 metrelik seçeneklerin artması ve fiyatların düşmesi muhtemeldir. Ancak yeniliklere erken ayak uydurmayı seven biriyseniz, bu kadar yüksek fiyatlar sizin için sorun olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER