Manşetler

Studio Display ile Apple’dan daha uygun fiyatlı yeni bir üst düzey monitör seçeneği

apple studio display

Apple, 8 Mart etkinliğinde Mac Studio ile birlikte Studio Display adını verdiği yeni bir monitör tanıttı. Şirketin belirttiğine göre yeni Studio Display geniş bir 27 inç 5K Retina ekrana, Ana Sahne özellikli gelişmiş bir kameraya ve yüksek ses kalitesine sahip. Apple, Studio Display’in Mac Studio’yu kusursuz şekilde tamamlarken tüm Mac modelleriyle de mükemmel biçimde eşleştiğini dile getiriyor.

Studio Display, dar kenarlara sahip bir tam ekran tasarımın yanı sıra ince tasarımına gelişmiş özellikler sığdıran göz alıcı, tamamen alüminyum bir kasa ile birlikte geliyor. Yerleşik stant sayesinde kullanıcılar ekranı 30 dereceye kadar eğebiliyor. Farklı çalışma alanlarının gereksinimlerini karşılayabilmek için Studio Display ile birlikte eğimi ve yüksekliği ayarlanabilen bir stant seçeneği de sunuluyor. Bu stant, ekran ayarlanırken ağırlığı hissettirmeyen bir dengeleme koluna sahip. Ayrıca sunulan VESA montaj adaptörü seçeceği ise yatay ve dikey kullanımı destekleyerek daha fazla esneklik sağlıyor.

Studio Display, 14,7 milyondan fazla piksele sahip bir 27 inç 5K Retina ekran sunuyor. 600 nit parlaklık, P3 geniş renk yelpazesi ve bir milyardan fazla renk desteği sayesinde görüntüler büyüleyici detaylarla hayat buluyor. True Tone teknolojisi, renk sıcaklığını ortama göre değiştirerek daha doğal bir izleme deneyimi yaşatıyor. Sektör lideri yansıma önleyici kaplama, son derece düşük yansıma sağlayarak konforu ve okunabilirliği artırıyor. Studio Display, güneş ışığı gibi parlak ışık kaynaklarıyla aydınlanan çalışma alanları için ise yenilikçi bir nano-texture cam seçeneğiyle geliyor. İlk kez Pro Display XDR’da sunulan nano-texture cam, ışığı dağıtarak parlamayı daha da azaltırken olağanüstü görüntü kalitesi sunuyor.

A13 Bionic çipe sahip Studio Display, gelişmiş kamera ve ses sistemiyle yüksek bir deneyim sağlıyor. Üst düzey bir video konferans ekranı olarak da kullanılabilen Studio Display’de Ana Sahne özellikli 12 MP Ultra Geniş kamera yer alıyor. Ana Sahne, hareket halindeki kullanıcıları otomatik olarak kadrajın ortasında tutarak daha da keyifli görüntülü aramalar sağlayan bir özellik olarak daha önce iPad’lere gelmişti.

Studio Display’de son derece düşük gürültü tabanıyla olağanüstü netlikte görüşmelere ve ses kayıtlarına imkan veren stüdyo kalitesinde bir üçlü mikrofon dizilimi de bulunuyor. Studio Display ayrıca şimdiye kadar Mac için geliştirilmiş en iyi ses sistemi olan, yüksek kaliteli ses sunan altı hoparlörlü ses sistemiyle inanılmaz bir dinleme deneyimi sunuyor. Dört adet force-cancelling özellikli woofer, distorsiyonu en aza indirerek güçlü ve açık baslar üretiyor. İki adet yüksek performanslı tweeter ise hassas orta frekanslı sesler ve canlı tizler yaratıyor. Hoparlörler aynı zamanda müzik ve Dolby Atmos özellikli videolar için uzamsal ses desteği sunarak sinematik bir izleme deneyimi yaşatıyor. Bütün bu özellikleri bir araya getiren Studio Display, şimdiye kadar bir masaüstü ekranda bulunan en iyi kamera ve ses kombinasyonuna sahip.

Studio Display; ağ bağlantısı, yüksek hızlı çevre birimleri ve depolama aygıtlarının doğrudan ekrana bağlanabilmesi için hızları 10 GBps’ye kadar çıkan üç adet USB-C bağlantı noktasına sahip. Thunderbolt bağlantı noktasıyla kullanıcılar Studio Display’i ve takılı tüm çevre birimlerini tek bir kabloyla Mac’lerine bağlayabiliyor. Aynı kablo bir Mac dizüstü bilgisayara da 96 W güç sağlayabiliyor. Böylece Studio Display, 14 inç MacBook Pro’yu bile hızlı şarj edebiliyor. Ayrıca, MacBook Pro’ya üç adede kadar Studio Display bağlayarak güçlü bir kurgu masası veya animasyon çalışma alanı yaratılabiliyor.

studio display

Studio Display’in tasarımını tamamlamak için, Touch ID özellikli Magic Keyboard, Magic Trackpad ve Magic Mouse da yeni gümüş-siyah renk seçeneğiyle ayrıca satışa sunuluyor.

Apple’ın Studio Display için öngördüğü çalışma alanları ve deneyimleri

Apple, Mac Studio ve Studio Display’in yaratıcı profesyonellere hayallerindeki stüdyoyu yaratma esnekliğini ve yaratıcılıklarını yeni seviyelere taşımalarını sağladığını söylüyor ve şu örnekleri veriyor:

  • Müzisyenler ve prodüktörler tümü gerçek zamanlı çalınan yüzlerce parça, eklenti ve sanal müzik aletleriyle en karmaşık kompozisyonlar üzerinde çalışabiliyorlar.
  • 3D sanatçıları daha üst düzey geometrilerle çalışabiliyor, daha önce render alınması mümkün olmayan çok büyük ortamları düzenleyebiliyor ve karmaşık parçacıklı simülasyonları çok kısa bir süre içinde çalıştırabiliyorlar.
  • Uygulama geliştiricileri yeni kod sürümlerini inanılmaz bir hızla geliştirebiliyor ve her zamankinden daha fazla otomatik entegrasyon ve test yapabiliyorlar.
  • Fotoğrafçılar binlerce görseli hızla ve titizlikle düzenleyebiliyor, yüzlerce katmanlı devasa görseller oluşturabiliyor ve görsellerin yayına hazır son halini anında dışa aktarabiliyorlar.
  • Video sanatçıları birden çok kameralı projeleri ve her zamankinden daha fazla 8K video akışını kurgulayabiliyor, oynatma akıcılığından ödün vermeden daha fazla renk düzenlemesi yapabiliyor ve son teslimat için her zamankinden daha hızlı video kodlayabiliyorlar.

Studio Display Türkiye fiyatı

Studio Display 27999 TL’den ve eğitime özel 25759,08TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Nano-texture cam ve stant seçenekleri gibi diğer teknik özelliklere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Apple’ın belirttiğine göre, Studio Display bugünden itibaren sipariş edilebiliyor. Bu ürünler 18 Mart Cuma gününden itibaren müşterilere gönderilmeye başlayacak ve belirli Apple Store’lar ile Apple Yetkili Satıcılarında satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER