Teknoloji

Apple Telegram iOS uygulaması için hazırlanan güncellemeyi onayladı

apple telegramRusya bir süredir Telegram’ın iOS uygulamasının iTunes App Store’dan çıkarılması için çalışıyor. Cupertino merkezli şirket bu talebi yerine getirmese de, Telegram’ın kurucusu Pavel Durov tarafından uygulama için hazırlanan güncellemeleri engellemekle suçlanmıştı. Durov’un bu açıklamasından kısa bir süre sonra Apple Telegram iOS uygulaması için hazırlanan son güncellemeyi onayladı.

Güncellenmenin onaylanmasını Twitter hesabı aracılığıyla duyuran Durov, Apple’a ve CEO’su Tim Cook’a teşekkür etti. Apple’ın bu hamlesinin uygulamanın App Store’dan kaldırılması için çalışan Kremlin yönetimini öfkelendirmesi muhtemel görünüyor.

Apple Rusya’nın talebini kabul etmese de, Telegram iOS uygulamasının güncellemesini onaylamak için de acele etmemişti. Cupertino merkezli şirket tarafından onaylanan son güncelleme, nisan ayından bu yana Apple’ın önünde bekliyordu. Bu bekleyiş, Telegram CEO’su Pavel Durov’un Apple’ı da Rusya’nın yanında saf tutmakla suçlamasına neden olmuştu.

Apple Telegram iOS uygulaması için hazırlanan son güncellemeye onay verse de, önümüzdeki dönem şirket için çok da kolay geçmeyecek gibi görünüyor. Rusya daha önce şirkete Telegram’ı App Store’dan kaldırması için bir ay süre vermişti. Bu sürenin sonunda Apple’ın Rusya’nın talebini yerine getirmemesi durumunda, App Store’a Rusya’dan erişimin engellenebileceği belirtiliyor. Devletlerden gelen taleplere uyma konusundaki tavrını Çin’de devletten gelen iteklere uyarak göstermişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER