Teknoloji

Apple iPhone’larda Touch ID dönemini tamamen kapatmaya hazır

apple iphone se

Apple iPhone’larda Touch ID kullanımını tamamen bırakmaya hazır görünüyor. Çin kaynaklı bir habere göre, şirket daha önce Touch ID bileşenlerinin üretiminde kullandığı araçları tamamen kapattı. Şirket son olarak 2022’de piyasaya çıkan üçüncü nesil iPhone SE‘de Touch ID’ye yer vermişti.

Dördüncü nesil iPhone SE ile birlikte bu modelde de Touch ID yerine Face ID’ye geçiş yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Şirketin Android telefon üreticilerinin yaptığı gibi ekranın altına yerleştirilen bir parmak izi tarayıcısı geliştirmesine ise pek ihtimal verilmiyor.

Touch ID’nin günün birinde iPhone’lara geri dönme ihtimali uzun süre konuşulsa da, bu konuda asla bir işaret gelmemişti. Bu sessizlik söylentilerin de kesilmesini sağlamıştı. Bu noktada Touch ID’nin hâlâ bazı iPad’lerde ve MacBook’larda varlığını sürdürdüğünü belirtmekte fayda var.

Apple Face ID’yi ekran altına taşıyabilir

Touch ID’yi iPhone için tamamen tarihe gömen Apple’ın Face ID çözümünün tüm unsurlarını ekranın altına taşımayı planladığı söyleniyor. Ancak bu konuda henüz net bir işaret gelmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER