Ulaşım

Apple sürücüsüz araçlarla çalışanlarını yerleşkeleri arasında taşıyacak

apple

apple surucusuzApple sürücüsüz otomobil pazarına girme konusunda bazı çalışmalar yaptıktan sonra otonom sürüş teknolojilerinin yazılım boyutuna odaklanmayı seçmişti. The New York Times’ta yer alan bir haber, Apple’ın yeni odak noktasına başka bir açıdan daha yaklaştığını gösteriyor. Cupertino merkezli şirketin mevcut yerleşkesi ve yeni yerleşkesi Apple Park arasında sürücüsüz servis araçlarıyla çalışan taşıyacağı iddia edildi.

Söz konusu projenin şirket içinde “PAIL” adıyla anıldığı belirtildi. Bu isim, Palo Alto ve Infinite Loop’un baş harflerinden oluşuyor. Apple’ın projede başka şirketler tarafından üretilmiş servis araçlarını kullanacağı gelen bilgiler arasında yer alıyor. Cupertino merkezli şirket, otonom sürüş yazılımını test etmek için gerekli izinleri almıştı. Şirketin yazılımını taşıyan Lexus markalı bazı otomobiller, daha önce yollarda görülmüştü.

Apple’ın “Project Titan” olarak anılan sürücüsüz otomobil projesiyle iddialı bir hedef çerçevesinde hareket etmesi beklenmişti. Ancak şirketin geldiği mevcut nokta, iddialı olmaktan oldukça uzak görünüyor. Yine de, Apple’ın Project Titan çerçevesindeki planları hâlâ gündeme geliyor. The New York Times’ın haberine göre, Apple proje kapsamında otomobillerin yana doğru hareket etmesini de sağlayacak küre şeklinde lastikler geliştirmeyi de değerlendirmiş.

Apple sürücüsüz otomobilin tamamını üretmekten vazgeçen tek şirket değil

Apple baştan sona bir otomobil üretmekten vazgeçen tek teknoloji şirketi değil. Alphabet’in sahibi olduğu Waymo da otomobil üretmek yerine teknolojisini geleneksel otomotiv şirketlerine sunma yolunu seçmişti.

İLGİLİ HABERLER