Ulaşım

Apple sürücüsüz otomobil testlerinde ilk kazasını yaptı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple surucusuz otomobilApple sürücüsüz otomobil testlerinde ilk kazasını yaşadı. Şirketin sürücüsüz otomobil donanımının ve yazılımının bulunduğu test araçlarından biri, geçtiğimiz hafta itibarıyla ilk kazasını yaşadı. Diğer sürücüsüz araç kazaları gibi, bu kazada da suçun otonom sürüş yazılımında olmadığı belirtildi.

Apple’ın özel ekipmanlarını taşıyan Lexus RX450h model test aracı, sadece 1.6 kilometre hızla ana yola katılmaya çalışırken yaklaşık 25 kilometre hızla gelen bir Nissan Leaf araca arkadan çarptı. Her iki araçta da küçük maddi hasar meydana gelirken, araçlardaki yolcular arasından yaralanan olmadı.

Söz konusu kaza, Apple sürücüsüz otomobil testleri açısından herhangi bir gösterge niteliği taşımıyor. Sürücüsüz otomobillerin karıştığı kazaların neredeyse tamamında suç karşı tarafta, yani insanlarda oluyor. Ancak sürücüsüz otomobillerin karıştığı kazaların büyük çoğunluğunun arkadan çarpma şeklinde gerçekleşmesi dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl Consumer Affairs tarafından yayınlanan bir haberde, sürücüsüz otomobil kazaların büyük kısmında duran veya çok yavaş ilerleyen sürücüsüz otomobillere arkadan çarpıldığı belirtilmişti. Bu durum, otonom sürüş donanımı ve yazılımı üzerinde çalışan şirketlerin önlerinde daha uzun bir yol olduğunu ve bu teknolojinin çok daha fazla senaryoya hazırlıklı hâle gelmesi gerektiğini gösteriyor.

Apple sürücüsüz otomobil yazılımı geliştirme çalışmalarında bu kazaya pek takılmadan hız kazanmayı sürdürecek gibi görünüyor. Bu yılın ilk çeyreğinde test filosundaki araç sayısını 45’e çıkaran şirket, ana yerleşkesinde personeli taşıyacak sürücüsüz servis araçların geliştirilmesi için de Volkswagen ile işbirliğine gitmişti.

İLGİLİ HABERLER