Ulaşım

Apple sürücüsüz otomobil projesi için Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Departmanı’yla görüşüyor

apple covid-19 satın alma

apple-logo-060614 (800 x 600)

Apple’ın otomotiv sektörüne olan ilgisine dair haberler, 2015 itibarıyla epey artmış durumda.The Guardian’da yer alan bir habere göre, Apple yöneticileri geçtiğimiz ay sürücüsüz otomobillerle ilgili olarak Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Departmanı’ndan (DMV) yetkililerle bir araya geldi.

DMV tarafından The Guardian’a yapılan açıklamada görüşmenin DMV’nin otonom araç düzenlemelerini değerlendirmek amacıyla gerçekleştirildiği belirtilirken, başlıkların tam listesi konusunda bilgi verilmedi.

Söz konusu görüşme, Apple’ın sürücüsüz otomobili veya geliştirdiği başka bir taşıtın kamuoyunun önüne çıkmaya hazır olduğu şeklinde yorumlansa da, yeni bir taşıt geliştirmenin yıllarca devam eden bir süreç olduğunu unutmamak gerekiyor. Apple’ın kendisine üretim ortakları bulma çabasında olduğu konuşulsa da, henüz şirketin aradığı ortağı bulduğuna ilişkin bir haber gündeme gelmedi.

Buna ek olarak, Apple’ın aracının test ve üretim sürecindeki işleyişi konusunda önceden gerekli bilgileri almak istemesi kulağa daha mantıklı geliyor. Ancak çıkan tüm haberler, Apple’ın otomobil geliştirirken gizlilik geleneğini sürdüremeyebileceğini ortaya koyuyor.

İLGİLİ HABERLER