Teknoloji

Apple Store uygulaması koyu mod desteğiyle güncellendi

apple store

Apple iOS 13 ile birlikte sistem genelinde koyu mod desteği sunmaya başlamıştı. iOS 13’ü geçtiğimiz sonbaharda yayınlayan şirket, kendi uygulamalarını bu destekle buluşturma konusunda yavaş ancak istikrarlı bir politika izliyor. Kısa süre önce destek uygulamasına koyu modu getiren Apple, şimdi de Apple Store uygulamasında bu özelliği sunmaya başladı.

Apple’ın çevrimiçi mağazasına telefon üzerinden kolaylıkla ulaşmayı ve rahat biçimde alışveriş yapmayı sağlayan uygulama, yayınlanan en son güncellemeyle birlikte koyu mod desteğine kavuştu. Koyu moda geçişin doğrudan uygulama üzerinden yapılamadığını; ancak sistem genelinde bu mod aktif hâle getirildiyse Apple Store uygulamasının da karardığını belirtmekte fayda var.

Twitter ve YouTube gibi uygulamalarda koyu tema seçeneği, Apple’ın koyu mod desteğini sunmasından önce de mevcuttu. Dolayısıyla bu uygulamalarda telefonun genel temasından bağımsız şekilde bir tema tercihi yapılabiliyor. Ancak Instagram ve WhatsApp gibi uygulamalarda koyu moda geçiş için iOS 13 arayüzünün tamamen karartılması gerekiyor. Apple’ın çevrimiçi mağazasının mobil uygulaması da ikinci grubun üyeleri arasında bulunuyor.

Apple Store uygulaması şu an için sadece alışveriş amacıyla kullanılabiliyor. Ancak Apple’ın kapanan mağazaları yeniden açıldığında uygulama üzerinden Genius Bar randevusu almak veya atölyelere katılım kaydı oluşturmak mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER