Teknoloji

Apple Siyah Amerikalıların Tarihini Anma Ayı için özel Apple Watch çıkarıyor

apple watch siyah amerikalıların tarihini anma ayı

Apple, Siyah Amerikalıların Tarihini Anma Ayı için özel bir Apple Watch çıkarıyor. Sınırlı sayıda üretilen bu akıllı saat eşsiz bir saat kayışına, yeni bir saat kadranına sahip. Aynı zamanda bu saatlerin satışından elde edilecek gelirin bir kısmı sivil haklar kuruluşlarına gidecek.

Yeni Black Unity Koleksiyonunun bir parçası olan bu akıllı saat, Pan-Afrika bayrağını yansıtacak şekilde siyah, yeşil ve kırmızı çizgili bir bant ve kadranla geliyor. Bunun dışında, yurt dışında 399 dolardan başlayan fiyatlarla sunulan Apple Watch Series 6’nın standart alüminyum versiyonu gibi görünüyor. Kayış ise ayrı olarak 49 dolara satışa sunulacak.

Ürünler 1 Şubat’tan itibaren ABD’deki Apple ve Target’ta satışa sunulacak. Kayış tüm yıl boyunca satışta kalacak, ancak saatlerin tamamı yalnızca şubat ayında satılacak. Saat kadranı da dün dağıtıma çıkan watchOS 7.3 ile birlikte tüm kullanıcılara sunuldu.

Apple, bu ürün lansmanının bir parçası olarak, Black Lives Matter Support Fund, NAACP Legal Defense and Education Fund ve European Network Against Racism dahil “altı küresel kuruluşu destekleyeceğini” söyledi.

Yeni saat versiyonuna ek olarak, Apple bu yıl Siyah Amerikalıların Tarihini Anma Ayı için bir dizi başka girişimi de duyurdu. App Store’da Siyahların sahip olduğu işletmeleri ve geliştiricileri vurgulayan bir merkez olacak; Apple Music, “seçilmiş çalma listeleri, denemeler, orijinal videolar” ve Siyah sanatçıları öne çıkaran diğer içerikleri sunacak. Apple Maps ise, Siyahların sahip olduğu restoranları öne çıkaran EatOkra’dan derlenmiş öneriler alıyor. Apple, Apple TV ve Apple News uygulamalarında Siyah ailelere ve deneyimlere odaklanan hikayeler düzenlemeyi ve Apple Books ve Apple Podcast’lerde ise Siyah yazarları öne çıkarmayı planlıyor.

Apple, ırksal eşitlik girişimlerine toplu olarak yüz milyonlarca dolar vaat eden bir dizi teknoloji devi arasında yer alıyor. Şirket, Haziran 2020’de 100 milyon dolarlık bir fon duyurdu. Bu ayın başlarında ise Detroit’te bir geliştirici eğitim merkezi oluşturacağını ve Atlanta’daki tarihsel olarak Siyah kolejleri ve üniversiteleri için bir teknoloji merkezini destekleyeceğini söyledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER