Teknoloji

Apple Siri için fısıltı ile konuşma fikrini değerlendiryor

apple siri

apple siriApple’ın dijital asistanı Siri ile iletişim kurabilmek için hâli hazırda yüksek sesle konuşmak gerekiyor. Siri de genellikle yüksek bir sesle kullanıcılara karşılık veriyor. Bu durum kimi ortamlarda sorun yaratabiliyor. Söz konusu sorunun farkında gibi görünen Cupertino merkezli şirketin çözüm önerilerinden biri ortaya çıktı. Apple Siri ile fısıltıyla konuşulmasını mümkün kılan bir teknolojinin patentini aldı.

Gizmodo’da yer alan habere göre, Apple dijital asistana fısıltı ile komut verilebilmesini Siri’nin de bu komutlara fısıltı ile yanıt verebilmesi fikrini değerlendiriyor. Şirketin konuya ilişkin patent başvurusunu 2016’da yaptığı belirtildi.

Patent dosyasında “Fısıltı ile verilen komutları algılayabilen ve bunlara fısıltı ile yanıt verebilen bir dijital asistan”dan bahsediliyor. Başvuruda Siri’nin normalde standart veya yüksek bir sesle kullanıcılara yanıt verebildiği ancak bunun kimi zaman rahatsızlık yarattığı belirtildi. Şirket, bu durumlarda insanların kısık sesle konuşulmasının tercih edildiğinin altını çizdi. Apple dijital asistanın fısıltı ile yanıt verebilmesinin kütüphanelerde, resmi dairelerde veya gizliliğin korunması amacıyla kullanılabileceğini ifade etti.

Patent dosyasına göre, Siri uyumlu bir iPhone veya Apple Watch sesli komutun titreşim genliğini ve frekans desenlerini algılayacak. Böylelikle kullanıcının fısıldayıp fısıldamadığını anlamak mümkün olacak.

Apple Siri için aldığı patenti kullanmayabilir

Büyük şirketler aldıkları patentleri kullanmama yoluna gidebiliyor. Dolayısıyla Apple Siri için aldığı en son patenti de kullanmayabilir. Yine de, Siri’nin fısıltı ile konuşabilmesinin cihaz sahipleri açısından yararlı olabileceği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER