Manşetler

Apple’ın Reality Pro karma gerçeklik başlığının detayları netleşiyor

apple karma gerçeklik apple reality pro

Apple‘ın uzun süredir beklenen karma gerçeklik başlığının bu yıl içinde nihayet resmiyet kazanması öngörülüyor. Bloomberg’de Mark Gurman’ın imzasıyla yayınlanan bir haber, Apple Reality Pro adıyla resmiyet kazanması beklenen başlıkla ilgili detayları gözler önüne seriyor.

Habere göre, Apple’da 1000’den fazla kişinin bulunduğu Teknoloji Geliştirme Grubu, 7 yıldır artırılmış/sanal gerçeklik başlığının ilk versiyonu üstünde çalışıyor. Reality Pro’nun 3000 dolar civarında bir fiyatla satışa sunulması bekleniyor. Bu da başlığın fiyatının rakiplerinin neredeyse iki katı olduğu anlamına geliyor.

Reality Pro’nun ana satış noktalarından birinin göz ve el takibi özellikleri olacağı söyleniyor. Başlığın dışına yerleştirilen kameraların kullanıcının ellerini analiz edebileceği ve iç sensörlerin ise kullanıcı gözlerini izleyeceği belirtiliyor.

Buna ek olarak, başlıkta Apple Watch’un Digital Crown’una benzer bir parça bulunacağı ve bu parça sayesinde artırılmış ve sanal gerçeklik arasında kolaylıkla geçiş yapılabileceği belirtiliyor. Sanal gerçeklik (VR) modu kullanıcıyı tamamen sanal bir dünyanın içine çekerken, artırılmış gerçeklik (AR) modunda ise içerikler gerçek dünyayla etkileşimli bir şekilde sunulacak. Apple’ın bu iki mod arasında kolay geçişi başlığın öne çıkan özelliklerden biri olarak lanse etmesi bekleniyor.

Apple’ın aşırı ısınmayı engellemek için Reality Pro’da harici bir pili tercih edeceği söyleniyor. Kullanıcının cebine sığacak büyüklükte olması beklenen bu pilin cihaza bir kabloyla bağlanacağı belirtiliyor. Başlıkta aşırı ısınmayı önlemek adına bir fanın da bulunabileceği ifade ediliyor.

Habere göre, Reality Pro’nun pil ömrü 2 saat civarında olacak. Pilin büyüklüğü ise “üst üste koyulmuş iki iPhone 14 Pro Max” ifadesiyle tanımlanıyor.

Apple Reality Pro hakkındaki diğer öngörüler şu şekilde

  • Karma gerçeklik başlığı Mac için harici bir ekran işlevi görecek. Kullanıcılar Mac’in ekranın sanal gerçeklikle görebilecek. Anca bilgisayarı yine izleme dörtgeni, fare ve fiziksel klavyeyle kontrol etmek mümkün olacak.
  • Safari, Fotoğraflar, Mail, Mesajlar, App Store ve Apple TV gibi uygulamalar başlıkta mevcut olacak.
  • Metin girişi Siri aracılığıyla veya yakındaki bir iPhone, iPad ve Mac üzerinden yapılabilecek. Şirket aynı zamanda kullanıcıların havaya yazarak metin girişi gerçekleştirmesini mümkün kılmak için çalışıyor.
  • Apple VR oyunlarını çalıştırmak için kendi oyun motorunu geliştirdi.
  • Bazı Reality Pro prototiplerinde USB-C üzerinden şarj edilen yerleşik bataryalar kullanıldı.
  • Reality Pro’nun ilk versiyonunun alüminyum, cam ve küçük yastıklardan oluşması bekleniyor.
  • Reality Pro’nun kavisli ekranı sayesinde kullanıcının gözlerini görmek mümkün olacak. Hoparlörler kenara yerleştirilecek ve baş bandı ile başlığın kafaya iyi oturması sağlanacak.
  • “Kapsayıcı video izleme” deneyimi Apple’ın Reality Pro’daki önceliklerinden biri olacak. Şirket bunun için Disney ve Dolby gibi şirketlerle iş birliği yapacak.
  • Apple Reality Pro ile yapılan FaceTime görüşmelerinde kullanıcının yüzü ve vücudunun gerçekçi bir taslağını sanal gerçeklik içinde görmek mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER