Teknoloji

SpaceX Starlink’in Türkiye’de kullanıma sunulacağı tarih belli oldu

spacex starlink

Elon Musk’ın sahibi olduğu uzay şirketi SpaceX Starlink isimli servisiyle dünyanın farklı noktalarında uydu üzerinden internet bağlantısı hizmeti sunuyor. Rusya ile savaş hâlinde olan Ukrayna’nın önemli iletişim kanallarından biri olan Starlink’in Türkiye’de hizmete gireceği tarih, servis haritası sayesinde ortaya çıktı.

SpaceX’in internet sitesinde bulunan Starlink hizmet haritasında Türkiye, lacivert renkle gösteriliyor. Bu renk, servisin yakında hizmete gireceği bölgelerde kullanılıyor. Haritada imleç Türkiye’nin üstüne getirildiğinde ise “2024’te başlıyor” ifadesi görülüyor.

Haritada Starlink’in Türkiye’deki operasyonu konusunda başka bir bilgi verilmiyor. Bu konudaki yeni detayların önümüzdeki dönemde gün yüzüne çıkması bekleniyor. Servis Avrupa’nın neredeyse tamamında, Kuzey ve Güney Amerika’nın ise büyük kısmında kullanımda.

SpaceX Starlink’in Türkiye fiyatı ne olacak?

SpaceX Starlink hizmetinin Türkiye fiyatının ne kadar olacağı konusunda şimdiden bir şey söylemek mümkün değil. Ancak pek çok ülkede servisin fiyatı 499 dolar civarında seyrediyor. Türkiye’de de bener bir fiyatla karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER