Teknoloji

Apple patent ihlâli nedeniyle 308.5 milyon dolar ödeyecek

apple patent

Apple patent ihlâli nedeniyle Personalized Media Communications (PMC) isimli şirkete 308.5 milyon dolar tazminat ödeyecek. ABD’nin Teksas eyaletinde görülen davada jüri, Apple’ın dijital hak yönetimiyle ilgili bir patenti ihlâl ettiğine karar verdi.

PMC, Apple’ı FairPlay ismini verdiği teknolojisini ihlâl ettiği iddiasıyla mahkemeye vermişti. Söz konusu teknoloji sayesinde iTunes, Apple Music ve App Store üzerinden şifrelenmiş içerik dağıtımı gerçekleştirilebiliyor.

Bir patent lisanslama şirketi olan PMC, 2015’te Apple’ı dava etmişti. Şirket teknoloji devinin kendisine ait yedi patenti ihlâl ettiğini öne sürmüştü. Apple bu davayı patent duruşmasında ve temyiz kurulunda savunmayı başarsa da, başka bir temyiz mahkemesi geçtiğimiz yıl mart ayında kararı bozmuş ve dava tekrar başlamıştı.

Apple’dan konuyla ilgili olarak Bloomberg’e gönderilen açıklamada, karara itiraz edileceği belirtildi. Yapılan açıklamada, PMC gibi üretim yapmayan şirketler tarafından açılan davaların inovasyonu baskıladığı ve uzun vadede kullanıcılara zarar verdiği ifade edildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER