Eğlence

Apple gözünü Oscar ve Emmy’lere dikti

apple oscar

Apple yeni çevrimiçi video servisini çok yakında duyurmaya hazırlanıyor. Bloomberg‘de yer alan habere göre, şirket söz konusu servisteki içeriklerin bir kısmını kendi cihazlarının kullanıcılarına ücretsiz olarak sunmayı planlıyor. Daha önce çıkan çeşitli haberlerde, Apple’ın kendi içeriklerini ücretsiz olarak sunacağı ancak ortaklarından gelen içerikler için ücret alacağı belirtilmişti. Bloomberg’in haberine göre, Apple Oscar ve Emmy gibi büyük ödüllerde de adından söz ettirmeyi hedefliyor.

Apple’ın büyük ödüller kazanmak için stratejistlerden oluşan özel bir ekip kurduğu söyleniyor. Bu ekibe son olarak geçtiğimiz ocak ayında daha önce Walt Disney’in televizyon grubunda görev yapan tecrübeli bir ismin katıldığı belirtiliyor. Cupertino merkezli şirketin bu ekibe yine tecrübeli bir ismi daha dahil etmeyi planladığı gelen haberler arasında yer alıyor. Apple’ın planlarını yakından takip eden kaynaklar, şirketin 2020 itibarıyla Emmy’lerde ödül için yarışmayı hedeflediğini belirtiyor.

Ödül stratejistleri, sinema ve televizyon ödülleri için oy veren jürilere özel etkinlikler ve gösterimler düzenliyor. Oldukça katı talimatlar çerçevesinde çalışan bu stratejistler, mesailerinin büyük kısmını jürilerin içerikleri görmesi için harcıyor. Oyuncu ve yapımcılarla vakit geçirmek de stratejistlerin görevleri arasında yer alıyor.

Apple Oscar ödüllü stüdyolarla çalışıyor

Büyük ödüller kazanmak, çevrimiçi platformların abone kazanmasını sağlayan faktörler arasında yer alıyor. Bu ödüller, şirketlerin yüksek profilli yönetmen ve oyuncularla çalışmasını da kolaylaştırıyor.

Apple Oscar ödülü kazanmış A24 ve Cartoon Saloon gibi stüdyolarla şimdiden çalışıyor. Jennifer Aniston, Reese Witherspoon ve Jennifer Garner gibi oyuncular ve J.J. Abrams gibi yönetmenler de şirketin birlikte çalıştığı isimler arasında bulunuyor. Apple’ın oyuncu ve yönetmen kadrosunun da 25 Mart’ta düzenlenecek etkinlikte boy göstermesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER