EğlenceTeknoloji

Rakiplerinin tüm özelliklerini kopyaladığı Snapchat oyun platformu açıyor

snapchat snaplion haber koronavirüs

Rakiplerinin özelliklerini acımasız biçimde, durmaksızın kopyaladığı ve büyümesini baltaladığı Snapchat, yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Oyun da bu sayfanın merkezinde yer alıyor.

Popüler mesajlaşma uygulamasının 4 Nisan’da ABD’nin Los Angeles şehrinde içerik yapımcıları ve geliştiricilere özel bir etkinlik düzenleyeceği söyleniyor. Burada şirketin “Project Cognac” olarak adlandırılan oyun platformunu tanıtacağı tahmin ediliyor. Bu oyun platformu Snapchat kullanıcıları için, dış yapımcılar tarafından geliştirilen oyunları barındıracak.

Cheddar tarafından verilen habere göre, Snapchat’in ana şirketin Snap’in geçen yıl 8.6 milyon dolar karşılığında satın aldığı Avustralyalı oyun stüdyosu Prettygreat, bu projede önemli rol üstleniyor. Bu stüdyonun iş ortaklarından bir tanesi de Fruit Ninja ve Jetpack Joyride gibi popüler akıllı telefon oyunlarını geliştiriyor.

Snap şimdiye kadar sözü edilen oyun platformunun lansmanıyla ilgili bir yorumda bulunmadı. Her ne olursa olsun, böyle bir adım çok da şaşırtıcı sayılmaz. Çünkü uygulamanın kullanıcıları son zamanlarda artırılmış gerçeklik tabanlı oyunlarla sıklıkla karşılaşır olmuşlardı. Bu oyunlar genel olarak basit etkileşimlere dayanan, arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz ve uygulamada daha fazla zaman geçirmenizi sağlayan oyunlar oluyor.

Instagram’ın Snap’in geliştirdiği Hikâyeler özelliğini kopyalaması ve bunu kendi uygulamasına entegre etmesi, Snapchat’in büyümesinde olumsuz etkiye neden olmuştu. Instagram Hikâyelerini kullananların sayısı, Snapchat’in toplam kullanıcı sayısını geride bırakmıştı.

Her ne olursa olsun, sosyal ağ uygulaması Snapchat sınırları zorlamaya ve kullanıcı sayısını daha da artırmaya çalışıyor. Bunun için atılan adımlar arasında Çinli teknoloji şirketi Tencent ile yapılan iş ortaklığı da bulunuyor.

League of Legends gibi popüler oyunların arkasında yer alan şirket, 2017’nin sonlarında Snapchat’in yüzde 10’luk hissesini satın almıştı. O sıralar şirketle mobil oyunlar üzerinde çalışmak istediğini söylemişti. Henüz bu alanda somut gelişmeler görmedik. Ancak Snapchat’in sözü edilen oyun platformunda iki şirketin iş birliğinden izler görmemiz kuvvetle muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER