Eğlence

La La Land’in yönetmeni Apple için dizi çekecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple orijinal icerikApple orijinal içerik portföyünü oluşturma çalışmaları için popüler isimlerle anlaşmayı sürdürüyor. Şirketin bu girişimi çerçevesinde anlaştığı en son isim ise Oscar ödüllü La La Land’in (Aşıklar Şehri) yönetmeni Damien Chazelle oldu. Chazelle’in Apple için drama türünde bir dizi çekeceği belirtildi.

Projeye dair bilgiler şu an için oldukça kısıtlı durumda. Dizide nasıl bir hikayenin anlatılacağı da hâla bilinmiyor. Chazelle’in dizinin her bölümünü hem yazıp hem yöneteceği söyleniyor. Chazelle, Netflix için de The Eddy isimli bir proje hazırlıyor. Ancak başarılı yönetmen, Apple için hazırlayacağı diziye daha fazla yoğunlaşacak gibi görünüyor.

Apple’ın orijinal projelerini ne zaman izleyicileriyle buluşturacağı henüz bilinmiyor. Şirketin bu projeleri nasıl sunacağı da merak ediliyor. Ancak Cupertino merkezli şirketin abonelik tabanlı bir video servisi kurması, akla en yatkın fikir gibi görünüyor.

Apple orijinal içerik çalışmaları için 1 milyar dolar harcayacak

Çıkan haberlere göre, Apple orijinal içerik geliştirme çalışmaları için 2018’de 1 milyar dolar harcamayı planlıyor. Şirketin portföyünde Steven Spielberg’in İnanılmaz Hikayeleri’nin yeniden uyarlaması, başrollerini Reese Whiterspoon ve Jennifer Aniston’ın üstleneceği bir dizi, Battlestar Galactica’nın yaratıcısının imzasını taşıyan bir bilimkurgu ve Octavia Spencer’ın oynadığı bir polisiyenin bulunacağı belirtiliyor. Netflix’in orijinal içerikleri için 8 milyar dolar harcayacağı göz önüne alınınca Apple’ın rekabette eşit seviyeye gelmesi biraz zaman alacağa benziyor.

İLGİLİ HABERLER