Eğlence

Apple News+ 48 saat içinde 200 bin aboneye ulaştı

apple news plus

Apple News Plus servisinin duyurusu geçtiğimiz hafta yapılmıştı. Platforma faaliyete geçmesinin ardından iOS uygulaması üzerinden kaydolanların sayısının 48 saatte 200 bini geçtiği belirtildi. Aktif iOS işletim sistemli cihaz sayısı 1 milyarın üstünde. Bu da Apple‘ın yeni servisinin hâlihazırda kullanıcı bazının sadece yüzde 0.02’lik kısmına ulaştığı anlamına geliyor. Ancak Apple News+‘ın ilk etaptaki kapsama alanının fazla geniş olmaması, tabloyu daha dikkat çekici hâle getiriyor.

Apple News+, uzun süredir faaliyette olan Apple News servisi için ücretli bir yükseltme seçeneği olarak tanımlanabilir. İnternetteki haber makalelerini iOS’in kullanışlı arayüzüne uygun biçimde sunan platform, ücretli paketinde kullanıcılara çok sayıda prestijli dergiye ve bazı gazetelere erişme imkanını sunuyor.

Platformda yer alan yayın organları arasında Time, Vogue, The Wall Street Journal, The New Yorker, The Los Angeles Times gibi popüler yayınlar bulunuyor. Servise abone olmak için ABD’de aylık 9.99 Amerikan doları, Kanada’da ise aylık 12.99 Kanada doları ödemek gerekiyor. Apple News+ önümüzdeki dönemde bu iki ülke dışındaki platformlarda da faaliyete geçecek.

Apple News Plus ile birlikte Apple Arcade ve Apple TV+ gibi platformlar da duyurulmuştu. Apple’ın Servisler sektöründeki yeni açılımının ilk halkası olan Apple News+’ın gösterdiği performansın Apple’a diğer servisleri için de umut verdiği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER