Manşetler

Apple’dan “haberler için Netflix”: Apple News+

apple news plus

Apple uzun süredir merakla beklenen, dergi ve gazetelere erişim imkânı sağlayacak yeni servisini duyurdu. Apple News Plus adını taşıyan servis, Apple’ın mevcut haber platformuna dergileri ekliyor. Apple yeni servisini tanıtırken insan eliyle yapılan seçimlere, yüksek kaliteye ve güvene vurgu yapıyor. Şirket, bütün bu değerlerin bir haber ve dergi platformu için çok önemli olduğunun da altını çiziyor.

Apple News+‘ta kullanıcılar 300’den fazla dergiye ulaşabilecek. Söz konusu dergiler arasında The New Yorker, Esquire, The Altantic, Men’s Health ve Vogue gibi yüksek profilli yayınlar bulunuyor. Apple, yeni servisinin bu popüler dergilerin hepsine bir anda erişim imkânı sağlayacağını özellikle vurguluyor. Apple News+’ta hareketli dergi kapakları gibi iPhone ve iPad’lere özel içerikleri görmek de mümkün olacak.

Apple News+’ın gazete tarafındaki en büyük kozu ise The Wall Street Journal olacak. Apple yeni servisini tanıtırken gizlilik konusuna da ayrıca vurgu yapıyor. Şirket kullanıcılarının hangi dergileri ve gazeteleri okuduğunu bilmeyeceğinin sözünü vermekle yetinmiyor ve reklam verenlerin kullanıcıları izlemesine müsade etmeyeceğinin de altını çiziyor.

Apple’ın yeni platformu, Netflix ve Spotify gibi abonelik servisleriyle aynı mantık çerçevesinde işleyecek. Kullanıcılar bu platform sayesinde farklı kaynaklara tek bir aylık abonelik ücreti karşılığında erişebilecek.

apple news plusApple’ın yeni platformundaki yayınların hepsine teker teker abone olmanın ABD’deki yıllık maliyeti 8 bin doları geçiyor. Apple ise ayda 9.99 dolar karşılığında çok sayıda yayına erişme imkânı sağlıyor. Kullanıcılar Apple News+ aboneliğinde Aile Paylaşımı özelliğinden de yararlanabilecek.

Apple News Plus ilk olarak bugün iOS ve Mac cihazları için yayınlanacak bir güncellemeyle ABD ve Kanada’da kullanıma sunulacak.  Kullanıcılar servisin tamamına ilk ay ücretsiz olarak erişebilecek. Sonbahar itibarıyla Avustralya ve Birleşik Krallık’ta da servis faaliyete geçecek. Apple News+ daha sonrasında diğer Avrupa ülkelerinde kullanıcılarla buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER