Eğlence

Apple News uygulamasının baş editörlüğüne Lauren Kern’i getirdi

apple newsApple News uygulaması henüz Türkiye’de kullanılmasa da, iOS 9’dan bu yana iOS’in ana haber toplama uygulaması olarak işlev görüyor. Şu an için orijinal içerik üretmeyen servis için Apple aralarında CNN, Huffington Post, The New York Times ve BuzzFeed’in bulunduğu yayın organlarıyla işbirliği yapıyor.

Ancak Apple servise ilişkin daha iddialı fikirlere sahip gibi görünüyor. Servis için bir şef editörün atanması, şirketin bu yöndeki isteğini gözler önüne seriyor. New York Magazine dergisinin popüler editörlerinden biri olan Lauren Kern, 2 Haziran itibarıyla Apple’ın haber servisinde şef editör olarak görev yapacak. Kern’in CV’sinde dört yıl boyunca New York Magazine’de genel yayın yönetmeni yardımcısı olarak görev yaptığı bilgisi de bulunuyor.

New York Magazine genel yayın yönetmeni Adam Moss, çalışma arkadaşlarına yaptığı açıklamada Kern’in ayrılığını doğruladı. Kern’i Apple’a kaptırmaktan ötürü mutlu olmadığını söyleyen Moss, Lauren Kern için ise sevinçli olduğunu belirtti.

Kern’in çalışkanlığını öven Moss, deneyimli habercinin çalışkanlığının New York Magazine’in başarısı için hayati olduğunu dile getirdi. Moss, Apple’ın elinde hazır bir kitlenin bulunduğunu ve Kern’in bu kitle için doğru editör olduğunu ifade etti.

Apple News Lauren Kern yönetiminde nasıl bir yol izleyecek?

Apple News’in yeni genel yayın yönetmeni Lauren Kern’in liderliğinde nasıl bir yol izleyeceği hâlâ bilinmezliğini koruyor. Kern’in görev tanımının hangi konuları kapsadığı da şimdilik açığa kavuşmuş değil.

İLGİLİ HABERLER