Eğlence

Apple Music ücretsiz deneme süresi kısalıyor mu?

apple music

Ücretsiz deneme süreleri, çevrimiçi müzik servislerinin yeni abone kazanmak için kullandığı yöntemler arasında bulunuyor. Hizmetleri bir süre için bedelsiz sunmak, müşteri tercihlerinin şekillenmesinde önemli rol oynuyor. Apple Music ücretsiz deneme süresi konusunda cömert platformlardan biri olsa da, bu durum yakında değişebilir.

Hâlihazırda Apple Music’i denemek isteyenler, üç ay boyunca servisten ücretsiz olarak yararlanabiliyor. MacRumors sitesinde yayınlanan habere göre, bu süre üç aydan bir aya indirilebilir.

Apple’ın internet sitesindeki aksesuarlar sayfasında yer alan bir reklamda Apple Music’te kullanıcılara sadece bir aylık ücretsiz deneme imkânı verildiği görülüyor. Bunun bir hataya benzemediğini de belirtmek gerekiyor.

Reklama tıklandığında kullanıcılar iTunes’a yönlendiriliyor. Burada Apple Music için üç aylık bir deneme süreci başlatılıyor. Apple’ın henüz Apple Music’i internet sitesine taşımayı resmileştirmediğini belirtmek gerekiyor. Dolayısıyla deneme süresinin değişip değişmeyeceğini görmek için de biraz daha sabırlı olmakta ve Apple’ın atacağı adımları beklemekte fayda var.

apple music ücretsiz deneme

Apple Music ücretsiz deneme süresinin kısalması Spotify’ı nasıl etkiler?

Apple Music ücretsiz deneme süresinin kısalması, Spotify’ı da etkileyebilir. Apple Music ve Spotify, çevrimiçi müzik pazarının en büyük iki oyuncusu konumunda. Spotify küresel ölçekte zirvenin sahibi olsa da, en önemli pazarlardan biri olan ABD’de Apple Music önde. Deneme süresinin kısalması, Apple Music’i Spotify’a tercih edenlerin kararını etkileyebilecek bir faktör niteliği taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER