Eğlence

Apple Music parçalarının kalitesi ne olacak?

apple-music-tasarim-090615

Apple’ın 30 Haziran tarihinde dünyanın 100 ülkesinde faaliyete geçireceği yeni çevrim içi müzik servisi Apple Music ile ilgili merak edilen noktalardan bir tanesi de burada dinlenen parçaların kalitesinin ne olacağıydı.

Spotify, Premium abonelerine 320 kbps kalitesinde parçaları dinleme imkanı sunarken, pazara geçtiğimiz yıl giren ve Türkiye’ye de hizmet veren Tidal’ın 1411 kbps, 320 kbps ve bunlara ek olarak 96 kbps’lik veri hızı seçenekleri bulunuyor.

[quote_center]İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple yeni müzik dinleme servisi Apple Music?i tanıttı[/quote_center]

Apple Music ise 256 kbps kalitesinde parçaları dinleme imkanı sunacak. Bu değer aynı zamanda iTunes Store’dan satın alınıp indirilen parçaların kalitesini de simgeliyor. Yani Apple Music, iTunes Store’dan indirilen parçaların kalitesinde müzik dinleme keyfi sunacak.

Her ne kadar Apple Music’in sunduğu veri hızı değeri rakiplerine göre düşük görünse de, insan kulağı aradaki farkı anlamak için yeterli kapasitede değil. Bu da kullanıcılar için büyük bir sorunun olmadığı anlamına geliyor.

[quote_center]İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple Music nedir?[/quote_center]

30 Haziranda faaliyete geçecek Apple Music ilk üç ay ücretsiz olarak sunulacak. iOS cihazlarında Müzik uygulaması içinden, Mac ve PC’lerde iTunes aracılığıyla erişilecek Apple Music’in Android uygulaması ve Apple TV istemcisi de sonbaharda çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER