Eğlence

Apple Music ve iCloud depolama alanı fiyatlarına KDV zammı geliyor

apple music

Apple geçtiğimiz günlerde Türkiye App Store’undaki uygulamalar ve uygulama içi ürünlerin fiyatlarında düzenlemeye gitmişti. Türkiye’de, uygulama satışlarından yüzde 18’lik KDV’nin alınması şeklinde çıkan kararın ardından gelen bu zamla birlikte App Store’daki paralı uygulama, oyunların ücretleri artış gösteriyor.

Apple sadece App Store’daki içeriklerin fiyatını artırmakla kalmıyor, Apple Music ve iCloud depolama alanı ücretlerinde de, KDV uygulamasına bağlı olarak fiyat artışları uygulamaya başlıyor.

Sabah.com.tr’nin haberine göre, Apple Music fiyatları artırılıyor. Apple Music’in aylık 9,99 TL olan fiyatı 13,99 TL olurken, yıllık fiyatı ise 99 TL’den 139 TL’ye çıkıyor. Aile paketinin fiyatı ise 14,99 TL’den 20,99 TL’ye yükseliyor. Yeni fiyatlar 25 Şubat’tan itibaren geçerli olacak.

iCloud depolama alanı ücretlerine baktığımızda; 200 GB’lık alan için 7,99 TL olan aylık ücret 11,99 TL’ye çıkıyor. iCloud servisinden yararlanan kullanıcılar 26 Şubat’tan itibaren yeni fiyatlardan ödeme yapacaklar.

İLGİLİ HABERLER