Manşetler

Apple aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerde App Store fiyatlarına zam yapıyor

apple app store

apple app storeApple App Store geliştiricilerine bir e-posta göndererek belli ülkelerde gerçekleştirilecek fiyat değişiklikleri hakkında bilgi verdi. Söz konusu ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor. Apple’dan yapılan açıklamada, bazı ülkelerdeki katma değer vergileriyle ilgili mevzuatın değiştiği ve bunun da geliştiricilerle ilgili değişikliklerin yapılmasını gerektirdiği belirtildi. Cupertino merkezli şirket, başka ülkelerdeki App Store fiyatlarında da güncelleme yapılabileceğini ifade etti.

Apple, aralarında Türkiye’de bulunduğu ülkelerde geliştiricilerin ödemesi gereken vergilerin toplanması ve ödenmesini de üstleneceğini belirtti. Şirket, bu doğrultuda Türkiye’de uygulama geliştiricileri adına yüzde 18 oranında katma değer vergisi ödüyor. Ermenistan ve Belarus’ta bu oran yüzde 20 seviyesinde. İsviçre’de katma değer vergisi oranı yüzde 7.7 ila 8 arasında değişirken, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’da yüzde 5’lik katma değer vergisi uygulanıyor.

Apple’dan yapılan açıklamada, bu yeni “vergi toplama ve ödeme” görevi nedeniyle Türkiye, Ermenistan ve Belarus’ta uygulama ve uygulama içi unsurların fiyatlarının artacağı belirtildi. Otomatik olarak yenilenen aboneliklerin ise bu artıştan etkilenmeyeceğinin altı çizildi. Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’da uygulama fiyatlarının artacağına dair bir bilgi verilmezken, Apple İsviçre’de katma değer vergisi toplama ve ödeme işlemine daha önceden başladığını belirtti.

Apple App Store fiyatlarını iki ülkede indiriyor

Apple App Store fiyatlarına aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerde zam yapsa da, iki ülkede fiyatlarda indirime gidecek. Şirket, Çekya ve Nijerya’da App Store uygulamalarını ve uygulama içi unsurları daha düşük bir fiyat karşılığında satacak.

İLGİLİ HABERLER