Teknoloji

Apple’ın kendi 5G modeminin hazır hâle gelmesi 2026’yı bulabilir

apple iphone 15 pro

Apple‘ın kendi mobil modemini geliştirme sürecinde işler planlandığı gibi gitmiyor. Bloomberg tarafından yayınlanan yeni bir habere göre, Cupertino merkezli şirketin mobil modemi daha önce açıklandığı gibi 2025’in ilkbahar ayları itibarıyla hazır olmayacak.

Haberde şirketin modeminin hazır hâle gelmesinin 2025’in sonlarını veya 2026’nın ilk günlerini bulabileceği belirtildi. Bu söylenti, Cupertino merkezli şirketin Qualcomm ile olan iş birliğinin bitiş tarihiyle de örtüşüyor. İki şirket arasındaki mobil modem anlaşması bir süre önce 2026’ya kadar uzatılmıştı.

Bir şirketin kendi mobil modemini geliştirmesi çok kolay bir şey değil. Hâlihazırda sadece Qualcomm, Samsung, Huawei, MediaTek ve Intel’in 5G modemleri mevcut.

Apple Qualcomm’u üç yıl geriden takip ediyor

Apple’ın kendi 5G modemini geliştirme sürecinde işlerin planlandığı gibi gitmediğine dair söylentiler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Cupertino merkezli şirketin çalışmalarında pazarın lideri olan Qualcomm’un üç yıl gerisinde olduğu söyleniyor. Bu süreç Mac’lerde Intel’in işlemcilerini bırakıp kendi işlemcilerine geçiş yapmak kadar kolay olmayacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER