Teknoloji

iPhone sahiplerinin Apple’dan vazgeçmeye niyeti yok

ios 14.7.1
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğinde uzun süre sonra ilk defa Apple’ı ABD akıllı telefon pazarında sollamayı başarmıştı. Ancak Apple, iPhone 12 serisinin piyasaya çıkmasıyla birlikte zirveyi yeniden ele geçirmeyi başarmıştı.

Bu yakın rekabeti mercek altına alan SellCell isimli araştırma şirketi, müşterilerin akıllı telefon pazarındaki sadakatini ölçen bir çalışma gerçekleştirdi. Söz konusu çalışma, geçtiğimiz yılın ağustos ayında yapılan bir araştırmanın devamı niteliğini taşıyor. Bu araştırmada iPhone sahiplerinin yüzde 90’ının yine iPhone almayı planladığı görülmüştü.

En son çalışmada ise ABD’de yaşayan 5000 yetişkin akıllı telefon sahibiyle görüşen SellCell, sadece Apple’ın ve Samsung’un marka bağlılığını mercek altına almakla yetinmedi. Google, LG ve Motorola kullanıcılarının markalarına olan bağlılıkları da SellCell tarafından incelendi.

Araştırma, Apple’a olan marka bağlılığının her zamankinden daha yüksek bir seviyede gösteriyor. Hâlihazırda iPhone sahiplerinin yüzde 92’si, yeni telefon tercihlerinin yine iPhone olacağını belirtiyor. Samsung’un 2019’da yüzde 85,7 seviyesinde olan müşteri bağlılığı ise yüzde 74’e kadar düştü.

Samsung’dan vazgeçmeyi düşünenlerin yüzde 53’lük kısmının ilk tercihinin iPhone olması da ayrıca dikkat çekiyor. Araştırmaya katılanlar, bu tercihlerinin temel sebebinin gizlilik olduğunu belirtiyor. Yüzde 25’in üstünde bir kısım ise ödenen para karşılığında alınan değerin kararının ana faktörü olduğunu söylüyor.

Apple cephesinde ise marka bağlılığının artmasının çeşitli sebepleri var gibi görünüyor. Kimi kullanıcılar markayı sevmelerini ana neden olarak gösterirken, kimileri de şimdiye kadar bir sorun yaşamamalarını öne çıkarıyor. Apple’ın cihaz ekosistemine olan derin entegrasyon da marka bağlılığının sebepleri arasında sayılıyor.

İLGİLİ HABERLER