Teknoloji

Apple MacBook klavyelerinde devam eden sorunlar nedeniyle özür diledi

apple macbook

Apple’ın MacBook dizüstü bilgisayarlarının klavyeleri yeniden gündemde. Apple, yayınladığı bir açıklamayla, hâlâ az sayıda müşterisinin üçüncü nesil kelebek mekanizmalı klavyeyi kullanırken dayanıklılık sorunları yaşadığını ve bazı tuşların işlerini düzgün şekilde yapmadığını doğruladı.

“Az sayıda kullanıcının üçüncü kuşak kelebek klavyesiyle sorunları olduğunu biliyoruz ve bunun için üzgünüz.” diyen Apple, “Mac dizüstü bilgisayar müşterilerinin büyük çoğunluğunun yeni klavyeyle olumlu bir deneyime sahip” olduğunun altını çizdi.

Apple, 2016 yılında çıkardığı MacBook Pro serisinde tasarımı yenilemekle kalmamış, kelebek mekanizmasını da bu dizüstü bilgisayara getirmişti. Özellikle 2017 yılında, yeni nesil MacBook Pro modellerinin klavyeleriyle ilgili şikayetler artmaya başladı. Apple’ın ilk kez 2015’te 12 inç MacBook ile birlikte kullandığı kelebek mekanizmasının tasarımının tuşların kullanımında sıkıntılara yol açtığı belirtiliyordu.

Apple gelen şikayetlere üçüncü nesil klavye mekanizmasında lastik zar ekleyerek cevap verdi. Bu zar sayesinde tuşların işlememesine yol açabilen toz ve diğer partiküllerin tuş mekanizmasının içine girmesini önlenecekti. Şirket, zarı yerleştirmekteki amacının bu olduğunu açık şekilde belirtmedi, ancak sızan bir servis dokümanı bu durumu doğrulamıştı. Bu arada Apple, klavye mekanizmasıyla sorun yaşayan bilgisayar kullanıcıları için de uzatılmış tamir programı başlatmıştı. Ancak 2018’de çıkan MacBook Pro modelleri ve yenilenmiş MacBook Air bu programa dahil edilmemişti.

Apple’ın üçüncü nesil klavye mekanizmalarıyla bile yaşanmakta olan problem ilgili olarak yayınladığı özür, en azından şirketin bunu bir sorun olarak görmeye devam ettiğini gösteriyor. Bununla birlikte şirket, sorunun çok da önemli görmediği şeklinde bir izlenim de veriyor. Apple’ın önümüzdeki aylar için bazı dikkate değer tasarım değişiklikleri yaparak bu sorunu kökünden çözmesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER