Teknoloji

Apple MacBook için dayanıklı, şeffaf cam klavye patenti aldı

apple macbook
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın pahalı Force Touch izleme dörtgeni, son birkaç yıldır dizüstü bilgisayarın en popüler özellikleri arasında yer alıyor. Şirket, bu cam tasarımdan başka bir alanda daha yararlanmaya hazırlanıyor gibi görünüyor. Apple, MacBook için dayanıklı ve şeffaf bir cam klavye tasarımının patentini aldı.

Apple tarafından ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne sunulan patent dosyası, şeffaf cam polimerin nasıl tuş başlığı olarak MacBook’ların klavyesinde kullanılabileceğini gösteriyor. İçi görünen bu tuş başlıkları ışığın dışarıya sızmasını ve Apple tarafından “glyph” olarak adlandırılan unsurların dışarıdan görülebilmesini mümkün kılıyor.

Tuşların üzerindeki harfleri camın altına yerleştirecek olan Apple, böylelikle harf, rakam veya sembollerin aşınmasının da önüne geçmeyi hedefliyor. Bu yeni tasarım sayesinde Apple’ın klavye aydınlatması konusunda da farklı şeyler denemesinin mümkün hâle gelebileceği belirtiliyor. Bazı tuşların kullanımının uygulamaya göre değişmesinin de Apple’ın yapabileceği yenilikler arasında olduğu ifade ediliyor.

Bütün bunlar kulağa havalı gelse de, Apple’ın yeni tasarımdaki öncelikli amacının dayanıklılığı artırmak olduğu görülüyor.

Apple, MacBook klavyesinde kısa süre önce önemli bir değişiklik gerçekleştirmiş ve sıklıkla eleştirilen kelebek mekanizmalı klavyeden vazgeçmişti. Şirket, 16 inç MacBook Pro ile daha geleneksel olarak tanımlanabilecek Smart klavye tasarımına geçiş yapmış ve bu geçişi 2020’de çıkardığı 13 inç MacBook Pro ve MacBook Air ile sürdürmüştü.

İLGİLİ HABERLER