Teknoloji

Apple’dan Mac’in otuzuncu yılı için tamamen iPhone ile çekilmiş video

Apple Mac’in 30’uncu yıldönümünü hazırladığı yeni bir videoyla kutluyor. Şirketin belirttiğine göre bu yeni video klip tamamen iPhone’lar kullanılarak, tek bir günde çekildi.

apple-macintosh-30-yil-video-030214-1

24 Ocak günü 15 farklı kamera ekibi dünyanın dört bir yanına gönderilerek bunların Apple ürünleriyle inanılmaz işler yapan insanları çekmesi istendi. Ekipler toplamda 70 saatin üstünde çekim gerçekleştirdi. Her bir konumda çekilen videolar gerçek zamanlı olarak Los Angeles’taki kumanda masasına aktarıldı ve burada bulunan proje yönetmeni de FaceTime üzerinden video çekimini yapanlara taleplerini iletti, onları yönlendirdi. Daha sonra tüm bu içerikler bir Mac üzerinde düzenlendi ve son hâli verildi.

Apple, “Mac’in gücü ve ilham kaynağı olduğu inovasyonlar sayesinde, normalde aylar sürecek bir iş birkaç gün içinde tamamlandı.” dedi. Tabii ki, yapılan işler normal kullanıcıların üzerinden kalkacağı kadar kolay değil, zaten Apple da yapım sırasında bazı özel ekipmanların kullanıldığını kabul ediyor. Kamera arkası görüntülerinden bir tanesine bakıldığında, çekim sırasında kullanılan özel platform dikkatlerden kaçmıyor.

apple-macintosh-30-yil-video-030214-2

Ayrıca Apple’ın hazırladığı filmde kendini kanıtlamış bir ismin parmağı da var. Ünlü Hollywood yönetmeni Ridley Scott’ın oğlu Jake Scott 21 editörün yardımıyla projenin yürütülmesini üstlendi.

İlgili >> Apple

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER