Teknoloji

Apple: Yaklaşık 100 milyon aktif Mac kullanıcısı var

16 inc macbook pro

apple macApple Mac kullanıcı tabanına dair bazı ilginç rakamları kamuoyuyla paylaştı. Mac ailesinden vazgeçmediğini göstermek isteyen şirket, aktif Mac kullanıcı sayısının 100 milyona yaklaştığını açıkladı. Microsoft’un masaüstü ve dizüstü bilgisayar pazarındaki geleneksel hakimiyeti göz önüne alınınca Apple’ın açıkladığı Mac rakamları kulağa çok şaşırtıcı gelmiyor. Cupertino merkezli şirket pazardaki gücünü iPhone ve iPad ile mobilde gösteriyor.

Apple’ın paylaştığı rakamlar, Microsoft’un masaüstündeki liderliğini de bir kez daha gözler önüne seriyor. Tahminlere göre, dünyadaki Windows işletim sistemli PC sayısı 1 milyarın üzerine çıkmış durumda. Microsoft ise geçtiğimiz eylül ayında Windows 10’un 400 milyon cihazda yüklü olduğunu açıklamıştı. Bu da, sadece Windows 10’un bile Mac’ten yaklaşık 4 kat daha popüler olduğu anlamına geliyor.

Mac’in pazar payı Windows’un bir hayli gerisinde olsa da, bu durum Apple’ın bilgisayarlarından para kazanmadığı anlamına gelmiyor. Hatta tam aksine, Cupertino merkezli şirketin bilgisayar satışından iyi bir gelir elde ettiği söylenebilir.

Mac satışlarından elde ettiği gelirin 25 milyar dolara yaklaştığını açıklayan Apple, bu rakamın bile Mac’in tek başına bir Fortune 100 şirketi olarak değerlendirilmesi için yeterli olabileceğine dikkat çekti.

Apple Mac sevkiyatlarının yüzde 80’ini dizüstü bilgisayarlar oluşturuyor

Apple’dan yapılan açıklamada Mac sevkiyatlarının yüzde 80’lik kısmını MacBook serisi modellerin oluşturduğu belirtildi. Mac Pro ve iMac gibi masaüstü modellerin toplam Mac sevkiyatı içindeki payı ise yüzde 20’de kalıyor.

Yeni MacBook Pro ile ilgili şikayetlere rağmen, Apple satışların pozitif bir seyir izlediğini açıkladı. TechCrunch, son mali çeyrekte MacBook Pro satışlarının yüzde 20 oranında arttığına dikkat çekti. Apple, yeni Mac ve iMac Pro modellerinin üzerinde çalıştığını da kamuoyuna açıklamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER