Teknoloji

Apple yepyeni bir Mac Pro modeli ve harici ekranı üzerinde çalışıyor

mac pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

mac proApple en sonunda Mac Pro’yu yenileme planları hakkında konuşmaya başladı. Bir yuvarlak masa toplantısı düzenleyen Apple’ın kıdemli başkan yardımcılarından Phil Schiller, şirketin en son 2013 yılında güncellediği Mac Pro için tamamen yeni bir bakış açısı geliştirmekte olduğunu söyledi. Her ne kadar Apple şu anda yeni Mac Pro üzerine çalışıyor olsa da, yenilenen modelin bu yıl gelmesi beklenmiyor.

Schiller Apple’ın yeni Mac Pro sistemi ve ayrı bir profesyonel düzey ekran için sıkı şekilde çalışmakta olduğunu söylüyor. Ne var ki, bunların ne zaman geleceği noktasında henüz açık konuşmuyor. Bu iki üründen sorumlu ekibe gelecek nesil Mac Pro’nun tasarımı konusunda rahat davranmaları, zaman konusunda sıkıntı yaşamamaları söylenmiş. Böylelikle mevcut modeldeki bazı tasarım kısıtlamalarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Apple’ın yazılımdan sorumlu olan ve son zamanlarda şirketin basın toplantılarında yazılımla ilgili güncellemeler nedeniyle sahnede sıklıkla gördüğümüz diğer kıdemli başkan yardımcılarından Craig Federighi de, kendilerini biraz kötü duruma soktuklarını itiraf ediyor. Federighi cesur ve farklı bir şeyler yapmak istediklerini, ancak o zamanlar ileride kendilerini kısıtlayabilecek tasarım konusunu fazla düşünmediklerini söylüyor.

Apple’ın Mac Pro ile ilgili sıra dışı itirafları tam da şirketin Mac ve macOS ile ilgili çalışmaları bırakacağına dair iddiaların arkasından geldi. Apple’ın en son çıkan Touch Bar’lı MacBook Pro modelleri özellikle profesyonel kullancılar tarafından zayıf pil ömrü, işlemci gücünün yeterli olmadığı ve port sayısının da azlığı nedeniyle eleştirilmişti. Aslında mevcut Mac Pro modeli de zamanında büyük bir övgüyle çıkarılmış ve bunun inovasyonda son nokta olduğu söylenmişti. Ancak geçen zamanla birlikte Apple da bu tasarımın bazı noktalarda ideal olmadığını görmüş oldu. Apple’ın yeni yenilikçi fikirlerini görmek için yeni nesil bilgisayarın çıkacağı yılı beklemek gerekiyor.

Bu arada Apple, yurt dışında Mac Pro’nun fiyatlarında indirim yaptı. Türkiye’de ise bu indirim henüz yansımamış gibi görünüyor. Şu anda 6 çekirdek ve iki grafik işleme birimli model 13 bin 999 TL’den satılıyor. Sekiz çekirdekli model ise 18 bin 999 TL’den alıcı buluyor.

İLGİLİ HABERLER