ManşetlerTeknoloji

2024 model iPad Pro tanıtıldı: 11 ve 13 inç OLED ekranlar, en ince tasarım, M4 işlemci

Apple, “Let Loose” sanal etkinliğinde yeni nesil iPad Pro serisini duyurdu. Gümüş ve uzay siyahı renk seçeneklerine sahip yeni iPad Pro, geniş ekranıyla 13 inç model ve taşınabilirliğiyle dikkat çeken 11 inç model olarak iki farklı boyutta sunuluyor. Apple, OLED ekranlara geçiş yaparak iPad Pro modellerine derin siyahlar, zengin renk doygunluğu ve artırılmış kontrast gibi önemli avantajlar kazandırdı. Öte yandan, ön kamera, artık video görüşmeleri için yatay konumda daha uygun bir pozisyonda yer alıyor.

iPad Pro 2024 özellikleri

Yeni iPad Pro, bugüne kadar üretilen en ince Apple ürünü olarak dikkat çekiyor. 11 inç model yalnızca 5,3 mm inceliğinde olup taşınabilirliği bir üst seviyeye çıkarıyor. 13 inç model ise yalnızca 5,1 mm kalınlığında ve bir önceki modele göre 100 gram daha hafif olmasının yanı sıra dikkat çeken bir tasarıma sahip.

Yeni iPad Pro’nun Ultra Retina XDR ekranı, çift katmanlı OLED teknolojisiyle kullanıcılarına olağanüstü bir görsel deneyim sunuyor. Ekran, SDR ve HDR içerikleri için 1000 nit tam ekran parlaklığı, HDR içerikleri için ise 1600 nit maksimum parlaklık desteği sunuyor. Nano-texture cam seçeneği, zorlu ışık koşullarında bile yüksek görüntü kalitesini korurken, iPad Pro’nun ekranı benzerleri arasında en yüksek dinamik aralığı sunan ekran olarak öne çıkıyor.

Yeni nesil M4 çip, iPad Pro’nun performans ve yeteneklerini önemli ölçüde artırıyor. Yeni bir CPU, M3 çipin GPU mimarisi üzerine yapılandırılmış yeni nesil GPU ve şimdiye kadarki en güçlü Neural Engine ile cihaz yapay zeka alanında da fark yaratıyor. M4 çip ayrıca Ultra Retina XDR ekran için netlik, canlılık ve parlaklık sunan yeni bir ekran motoruna sahip.

ipad pro 2024 özellikleri

M4 çip, iPad Pro’nun ince ve hafif tasarımına olağanüstü bir performans ve güç sağlıyor. İkinci nesil 3 nanometre teknolojisiyle üretilen bu çip, cihazın Ultra Retina XDR ekranı için büyüleyici renkler ve parlaklık sağlıyor. Önceki nesile göre 1,5 kata kadar daha hızlı CPU performansı sunan M4 çip, Octane gibi profesyonel uygulamalarda önceki M2 çipine kıyasla 4 kat daha hızlı performans sergiliyor.

Apple’ın şimdiye kadar sunduğu en güçlü Neural Engine birimine sahip olan M4 çipli iPad Pro, saniyede 38 trilyon işlem yapabiliyor. CPU’daki yeni nesil yapay öğrenme hızlandırıcıları, yüksek performanslı GPU ve geniş bellek bant genişliği sayesinde yapay zeka için inanılmaz bir güç sunuyor. Final Cut Pro’da Sahne Silme Maskesi gibi yapay zeka destekli görevler bu sayede hızla tamamlanabiliyor ve kullanıcılar 4K videolarında süjeyi arka plandan ayırabiliyor.

Apple Pencil Pro, kalem deneyimini yepyeni ve güçlü etkileşimlerle bir üst seviyeye taşıyor. Magic Keyboard ise yeni tasarımıyla daha ince ve hafif bir klavye deneyimi sunuyor. Bu aksesuarlar, iPad Pro’nun çok yönlülüğünü ve gelişmiş özelliklerini tamamlayarak kullanıcı deneyimini mükemmelleştiriyor.

Yeni iPad Pro’nun güncellenmiş kamera sistemi, cihazın çok yönlülüğünü artırıyor. 12 MP arka kamera, loş ışıkta bile detaylı ve canlı görüntüler sunarken, True Tone Flash ile belgeler daha kolay taranabiliyor. Ayrıca cihazın ön tarafında bulunan TrueDepth kamera sistemi, Ana Sahne özellikli 12 MP Ultra Geniş kamera ile video konferans deneyimini bir üst seviyeye taşıyor.

ipad pro 2024 özellikleri

Yeni iPad Pro, Thunderbolt 3 ve USB 4 destekli yüksek performanslı USB-C konnektörüyle sunuluyor. Thunderbolt, tam 6K çözünürlükte Pro Display XDR gibi harici ekranları ve harici depolama birimlerini desteklerken, Wi-Fi 6E ve 5G gibi bağlantı özellikleri kullanıcıların internet üzerinden hızlı dosya transferi yapmasına olanak tanıyor. Ayrıca cihazda bulunan eSIM, fiziksel SIM kartına alternatif olarak kullanıcılara dünyanın dört bir yanındaki veri tarifelerine hızlıca bağlanma imkanı sağlıyor.

iPad Pro 2024 Türkiye fiyatları

Apple, yeni iPad Pro modellerini 7 Mayıs tarihinden itibaren 29 ülkede ve bölgede satışa sunuyor. Müşteriler, M4 çipe sahip yeni iPad Pro’yu apple.com/tr/store sayfasından ve Apple Store uygulamasından sipariş edebilirken, modeller 15 Mayıs Çarşamba gününden itibaren mağazalarda da satışa sunulacak.

Yeni 11 inç ve 13 inç iPad Pro, gümüş ve uzay siyahı renk seçenekleriyle ve farklı depolama kapasiteleriyle geliyor. 11 inç iPad Pro’nun fiyatı Wi-Fi modeli için 45.999 TL’den, Wi-Fi + Cellular modeli için ise 53.999 TL’den başlarken; 13 inç iPad Pro’nun fiyatı Wi-Fi modeli için 59.999 TL’den, Wi-Fi + Cellular modeli için ise 67.999 TL’den başlıyor.

Apple, eğitime özel fiyatlar da sunuyor. Üniversite öğrencileri, ebeveynleri, öğretim üyeleri, üniversite çalışanları ve evde eğitim veren öğretmenler, yeni 11 inç iPad Pro’yu 41.399 TL’den, 13 inç iPad Pro’yu ise 55.399 TL’den satın alabilecekler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER