Teknoloji

Apple Kim Kardashian’ın “App Store’u çökerttim” iddiasını yalanladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

kim kardashian

Dünyanın en önemli magazin figürleri arasında yer alan Kim Kardashian, iPhone sahiplerinin mesajlarına Kardashian temalı semboller eklemesine izin veren Kimoji isimli uygulamasını kısa bir süre önce yayınladı. North ve Saint’in annesi, 38.1 milyon takipçisi bulunan Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada App Store’u çökerttiğini belirtti. Kardashian, aynı açıklamayı gün içinde üç kez daha tekrarlamaktan da geri kalmadı.

Kardashian’ın tweetlerinin pek çok haber kuruluşu tarafından doğrulanmadan haberleştirilmesi, magazin yıldızının App Store’u çökerttiği dedikodusunun biraz daha yayılmasına sebep oldu. ABD’nin ünlü dedikodu sitesi TMZ’nin de yayınladığı bir haberle Kardashian’ın iddiasını desteklemesi ve ardından Kardashian’ın attığı “App Store ekibi işleri düzeltmek için çalışıyor.” tweeti de yanlış anlaşılmayı biraz daha büyüttü.

Apple ise iddialara cevap vermek için ortalığın biraz daha sakinleşmesini bekledi. Şirket tarafından Techinsider sitesine gönderilen açıklamada, geçtiğimiz pazartesi günü iTunes App Store’un işleyişinde herhangi bir sorun yaşanmadığı belirtildi.

Kim Kardashian ise yarattığı sansasyonun meyvelerini fazlasıyla toplamışa benziyor. Kimoji halihazırda iTunes App Store ABD mağazasında ücretli uygulamalar bölümünde zirvede yer alıyor. Türkiye’deki ücretli uygulamalar arasında ikinci sırada bulunan Kimoji’yi indirebilmek için 5,29 TL ödemek gerekiyor.

Ünlü rap yıldızı Kanye West ile evli olan Kim Kardashian, kısa bir süre önce ikinci çocuğunu dünyaya getirmişti. West çifti 5 Aralıkta doğan oğullarına “Saint” ismini vermişti.

İLGİLİ HABERLER