Teknoloji

Apple’ın karma gerçeklik başlığının duyurusu için farklı iddia

apple karma gerçeklik gözlüğü

Apple karma gerçeklik başlığı hakkında uzun süredir etrafta dolaşan söylentiler son zamanlarda iyiden iyiye artmış durumda. Ancak cihazın ne zaman resmiyet kazanacağı hâlâ belirsizliğini koruyor. Apple’ın realityOS markasının ticari haklarını alması WWDC 2022’de duyuru yapılması beklentisini artırsa da, ünlü analist Ming-Chi Kuo farklı düşünüyor.

Kuo’ya göre, Apple’ın karma gerçeklik başlığının üretiminin başlamasına daha uzun bir zaman var. Tecrübeli analist, bu nedenle önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek olan WWDC 2022’de bu cihazla ilgili bir duyuru yapılmasına ihtimal vermiyor.

Kuo, Apple’ın rakiplerine başlığın özelliklerini kopyalama fırsatı vermemek adına bir duyuru yapmayacağını öne sürüyor. Başlığın piyasaya çıkışı içinse hâlâ 2023’ün başları işaret ediliyor.

Apple karma gerçeklik başlığının çıkışı konusunda daha önce de 2023’ün ilk ayları dillendirilmişti. Analist Jeff Pu, başlığın 2023’ün ilk çeyreğinde satışa sunulacağını belirtmişti. Apple’ın tıpkı Apple Watch’ta olduğu gibi, önce duyuruyu yapıp birkaç ay sonra cihazı piyasaya sürmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Kısacası sonbaharda Apple’ın karma gerçeklik başlığı için resmi duyuru yapılabilir.

İLGİLİ HABERLER