Teknoloji

Apple’ın karma gerçeklik başlığının duyurusu yaklaşıyor

apple realityos

Apple’ın uzun süredir beklenen sanal ve artırılmış gerçeklik başlığında “realityOS” isimli bir işletim sistemi kullanacağına dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Cupertino merkezli şirketin işletim sistemi için seçtiği isim de sonunda netleşti. Apple realityOS markasının ticari haklarını aldı.

Cupertino merkezli şirketin bu hamlesini Vox Media’nın ürün müdürü Parker Ortolani ortaya çıkardı. ABD Patent ve Marka Kurumu’nun kayıtlarını inceleyen Ortolani, realityOS markasının Realityo Systems LLC isimli bir şirket için kaydedildiğini belirtti. Söz konusu şirketin Apple tarafından izleri gizlemek amacıyla kurulan bir yapı olduğunun anlaşılması da fazla zaman almadı.

Öncelikle realityOS’in ABD dışındaki marka haklarının alınması konusunda 8 Haziran’a kadar süre verilmesi dikkat çekiyor. Bu tarih, Apple’ın WWDC 2022 konferansının başlangıcından iki gün sonrasına tekabül ediyor. Realityo Systems LLC şirketinin Apple’ın macOS sürümlerinin marka hakları için kullandığı Yosemite Research LLC isimli şirketle aynı adreste bulunması da ayrıca dikkat çekiyor. realityOS logosunda kullanılan yazı tipinin Apple’ın diğer işletim sistemi platformları için kullandığı yazı tipleriyle aynı olması da ayrıca dikkat çekiyor.

Apple realityOS ve bu sistemin kullanılacağı başlığıyla ilgili ilk bilgileri paylaşmaya çok yakın görünüyor. Yine de, bu konuda kesin konuşmamakta fayda olduğu söylenebilir. Bloomberg’den Mark Gurman’a göre, Apple WWDC 2022’de karma gerçeklik başlığıyla ilgili çok fazla detay vermeyecek. Şirketin başlığın çıkışını geliştirme problemleri nedeniyle 2023’e bırakmasının hâlâ oldukça güçlü bir ihtimal olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER