Teknoloji

Apple kafa üstü kulaklığı için değiştirilebilir parçalar sunabilir

apple m4 mac

Apple‘ın kafa üstü bir kulaklık çıkarmaya hazırlandığına dair iddialar bir süredir konuşuluyor. Bloomberg’in haberine göre, Cupertino merkezli şirket, yeni kulaklığı için değiştirilebilir parçalar sunacak. Apple, üst sınıf ses deneyimi vadedeceği yeni kulaklığında kulak pedlerinin ve kafa bantlarının değiştirilmesini mümkün kılacak. Bu parçaların kulaklığa manyetik olarak tutturulacağı belirtiliyor.

Değiştirilebilir parçalar, akıllara Apple’ın Watch’taki yaklaşımını getiriyor. Akıllı saatin kayışı kullanıcılar tarafından rahatlıkla değiştirilebiliyor. Böylelikle kullanıcılar saatlerinin genel görüntülerine ve eylemlerine uygun hâle gelmesini sağlayabiliyor. Apple’ın benzer bir imkanı kafa üstü kulaklığında da sunması mantıklı bir tercih gibi görünüyor.

Apple’ın yeni kulaklığında sesle kontrol için Siri desteği, gürültü bastırma ve yerleşik dokunmatik kontrol araçları da sunması bekleniyor.

Cupertino merkezli şirketin yeni kulaklığının Sony 1000XM3, Bose 700 ve üçüncü nesil Sennheiser Momentum Wireless gibi üst sınıf kulaklıklarla rekabet etmesi öngörülüyor. Söz konusu kulaklıklar yurt dışında 350 ila 400 dolar arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Dolayısıyla Apple’ın da benzer bir fiyat politikası izlemesi sürpriz olmayacaktır.

Bloomberg’in haberine göre, Apple kafa üstü kulaklığını 2020 içinde piyasaya sürmeyi planlıyor. Ancak devam eden küresel koronavirüs salgını nedeniyle şirketin çıkış planlarının değişebileceği de belirtiliyor. Apple’ın yeni kafa üstü kulaklığını çıkardıktan sonra Beats markasından tamamen vazgeçebileceği de iddialar arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER