Teknoloji

Apple Beats markasını sahneden çekmeye mi hazırlanıyor?

beats solo3 apple

Apple, Beats Electronics‘i 2014’te 3 milyar dolar karşılığında satın almış ve kendi tarihindeki en büyük alışverişlerden birine imza atmıştı. Beats markası hâlâ ürün portföyünde belirgin bir yere sahip. Ancak gazeteci Jon Prosser, Apple’ın Beats markasını emekli etmeye hazırlanıyor olabileceğini iddia etti.

Apple, kablosuz kulaklık pazarına 2016’nın sonlarında girmişti. Birinci nesil AirPods, kısa süre içinde dünyanın en çok satan kablosuz kulaklığı hâline gelmeyi başarmıştı. Görece yüksek fiyatına rağmen bu noktaya gelmesi, AirPods’un başarısını daha anlamlı kılmış ve AirPods’un da, tıpkı iPhone ve iPad gibi, güçlü bir markaya dönüşmesini sağlamıştı.

İkinci nesil AirPods‘u 2019’un mart ayında çıkaran Apple, gürültü engelleme özelliğine sahip AirPods Pro‘yu da geçtiğimiz ekim ayının sonunda duyurmuştu. Sadece 2019’da 58.7 milyon AirPods satan Apple, kablosuz kulaklık pazarının yüzde 54.4 gibi çok büyük bir kısmının sahibi durumunda.

Apple’ın şu sıralarda da Beats X’e benzeyen bir kafa üstü kulaklık üzerinde çalıştığı konuşuluyor. Söz konusu kulaklık, AirPods X ismiyle de anılıyor. Yurt dışında 350 dolar civarı bir fiyatla satılması beklenen AirPods X ile Apple’ın hem Bose’ye hem de kendi bünyesindeki Beats’e karşı bir alternatif çıkaracağı belirtiliyor.

AirPods X’in de çıkışıyla birlikte, Apple’ın kulaklık portföyü ve Beats’in kulaklık portföyü arasındaki farklılıklar iyice azalmış olacak. Bu nedenle Apple’ın 2021 itibarıyla Beats markasını yavaş yavaş sahneden çekmeyi planladığı iddia ediliyor.

Apple Beats indirimlerini stokları eritmek için mi yapıyor?

Apple’ın bu nedenle şimdiden Beats stoklarını eritmek için indirimlere başladığı belirtiliyor. Henüz birinci yaşını doldurmayan Powerbeats Pro’nun ABD’de şimdiden 50 dolarlık bir indirime girmesi, Apple’ın planlarının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Şirketin Beats Solo Pro’nun fiyatını da yine 50 dolar indirmesi, bu beklentiyi kuvvetlendiriyor. Apple’ın küresel koronavirüs salgını döneminde çalışanlarına Beats ürünlerinde yüzde 40 oranında indirim sağlaması da, şirketin planının bir parçası olarak değerlendirilebilir.

Apple, 2020 içinde Beats markalı başka bir ürün çıkarıp çıkarmayacağı konusunda net bir işaret vermiş değil. Ancak bir süre önce duyurulan Powerbeats 4‘ün Beats markalı son ürün olması ihtimaller içinde yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER