Teknoloji

Apple kablosuz kulaklık pazarının zirvesinde yerini koruyor

Apple AirPods Pro İncelemesi kablosuz kulaklık 2 ios 15
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple tamamen kablosuz kulaklık pazarında AirPods ile zirvede yer alıyor. Counterpoint Research tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre; şirket pazar kaybı yaşasa da, AirPods satışlarını artırmaya devam ediyor.

2019’da piyasada satılan tamamen kablosuz kulaklıkların neredeyse yüzde 50’si Apple AirPods idi. 2020’de ise bu oran yüzde 35 seviyesine geriledi. 2019’u 61 milyon AirPods satışıyla tamamlayan Apple’ın 2020’yi ise 82 milyon AirPods satışıyla kapatması bekleniyor.

Apple’ın pazar payındaki düşüşün nedenini anlamak çok zor değil. Pek çok Çinli üretici, ses kalitesi konusunda AirPods kadar güçlü olmasa da tasarım itibarıyla AirPods’a benzeyen ürünler çıkardı. Bu ürünlerin fiyatlarının da AirPods’a kıyasla daha düşük olduğunu belirtmek gerekiyor.

2019’da 8 milyon tamamen kablosuz kulaklık satan Samsung’un bu yıl 17 milyon kulaklık satışı yapması bekleniyor. Şirketin pazar payı ise yüzde 6 seviyesinde. Listenin ikinci sırasında ise yüzde 10’luk pazar payıyla Xiaomi bulunuyor.

Counterpoint, Samsung’un önünde farklı fiyat segmentlerine hitap eden ürünler çıkarması durumunda ciddi bir büyüme potansiyeli bulunduğunu belirtiyor. Sennheiser ve Audio Technica gibi deneyimli ses ürünleri üreticilerinin pazardaki varlığının küçüklüğü de ayrıca dikkat çekiyor.

Apple, kablosuz kulaklık pazarını daha uzun süre domine edecek gibi görünüyor. Şirketin AirPods ve AirPods Pro’nun yanına bir “Lite” model de ekleyebileceği söylense de, henüz bu konuda resmi bir açıklama gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER