Teknoloji

Apple’ın Japonya web sitesinde ‘Apple Pencil Pro’ ipuçları bulundu

apple pencil

Apple’ın Japonya’daki web sitesinde bulunan bir kod, ‘Apple Pencil Pro’ adında yeni bir aksesuarın varlığına işaret ediyor. Bu keşif, X kullanıcısı @ribu_ap712 tarafından fark edildi ve MacRumors tarafından bildirildi. Salı günü yapılacak Apple etkinliği öncesinde ortaya çıkan bu detay, teknoloji meraklılarını heyecanlandırdı.

Etkinlik animasyonu yeni Apple Pencil’ı işaret ediyor

Apple’ın etkinliği için hazırlanan GIF’in alternatif metninde bulunan bu kodda ‘Pencil Pro’dan birçok kez bahsedildiği The Verge tarafından doğrulandı. Google’ın çevirisiyle anlam kazanan metin, Apple logosunun içinde ‘Apple Pencil Pro’ ile çizim yapan bir sanatçının sahnesini anlatıyor. Kalemin ucu, canlı renk dalgaları oluştururken, kullanıcının kalemi döndürmesiyle oluşan renkli sıçramalar da dikkat çekiyor.

ABD’deki web sitesinin alternatif metni ise bu ürünü ‘Apple Pencil’ olarak tanımlıyor. Bu fark, kodu oluşturan kişinin yanlışlıkla ‘Apple Pencil Pro’ yazmış olabileceği ihtimalini ortaya koyuyor.

Apple’ın 7 Mayıs Salı günü Türkiye saatiyle 17.00’de gerçekleşecek ‘Let Loose’ etkinliğinde yeni iPad modellerini tanıtması bekleniyor. Söylentilere göre Apple, manyetik uçlara sahip ve sıkıştırma hareketini algılayabilen yeni bir Apple Pencil modeli tanıtabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER