Manşetler

Apple iWatch kol saatinin kablosuz şarj edilmesi için çalışıyor

Apple iWatch saatin bir Lightning kablosuna bağlanıp şarj edilmesini istemiyor. New York Times’ın haberine göre şirket endüksiyon tipi bir şarj sistemi üzerinde çalışıyor.

apple-iwatch-fuelband

Test edilen kablosuz şarj sistemi manyetin endüksiyon tabanlı olarak çalışıyor. Aynı sistem Nexus 5 ve birkaç Nokia akıllı telefonunda da kullanılıyor. Bu sistem kapsamında cihazlar bir şarj plakasına yatırılıyor, elektrik akımı manyetik alan oluşturarak cihazların pillerindeki voltajın artmasını sağlıyor. Eğer iWatch gerçekten piyasaya çıkacaksa, sahiplerinin şarj işlemini saati doğrudan bir şarj plakasına yerleştirerek gerçekleştirmesi ve böylelikle kablolardan kurtulunması mümkün olabilir.

Apple’ın güneş ve hareket tabanlı şarj sistemlerini de değerlendirdiği gazetenin haberinde yer alıyor. Bu iki teknoloji de gerçek hayatta henüz yeteri kadar test edilen teknolojiler olmadığı için, piyasaya çıkmaları da biraz zaman alabilir. Bu arada New York Times iWatch’un kavisli ekrana sahip olacağını da yazdı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Apple iOS 8 ile sunacağı Healthbook uygulamasıyla sağlık ve egzersiz takibine daha fazla odaklanacak

New York Times iWatch’un tasarımı hakkında özel bir bilgi vermedi. Ancak daha önceki sızıntılar Cupertino şirketinin farklı boyutlardaki OLED ekranları test ettiğini işaret ediyordu. Geçtiğimiz kasım ayında Güney Kore kaynaklı Korea Herald yayın organı 1.3 inç ve 1.7 inç’lik OLED panellerin farklı büyüklük seçenekleri sunmak amacıyla kullanılabileceğini yazmıştı.

İlgili >> New York Times

[Görsel – Thomas Bogner ]

İLGİLİ HABERLER