Teknoloji

Apple iPhone XR satışlarından memnun görünüyor

apple iphone xr

Apple yöneticileri uzun süredir insanları tedarik zincirinden gelen tüm haberlere inanmamaları konusunda uyarıyor. iPhone üretiminde kesinti yapıldığına dair haberler genellikle doğru çıkmıyor. Apple iPhone XR hakkındaki tedarik zinciri kaynaklı haberlerle ilgili olarak da ilk kez konuştu.

Cupertino merkezli şirketin portföyündeki en yeni cihazlardan biri olan iPhone XR’ın satışlarının istenen seviyede olmadığına dair haberler bir süredir etrafta dolaşıyor. Satışların istenen seviyede olmaması nedeniyle Apple’ın telefonun üretiminde kapasite artırma planlarından da vazgeçtiği iddia ediliyor.

Apple bugüne kadar bu iddialar konusunda sessiz kalsa da, bu sessizliğin şirkete pek faydası olduğu söylenemez. iPhone XR’ın satışa sunulmasının ardından şirketin hisseleri birkaç hafta içinde 231 dolar seviyesinden 172 dolar seviyesine inerken, piyasa değeri de yeniden 800 milyon dolar seviyesine geriledi. Ancak Apple cephesinden gelen açıklama, bütün bu iddiaların gerçeklikten uzak olduğunu düşündürüyor. Apple’ı uzun süredir izleyenler için bu senaryonun çok da şaşırtıcı olmadığını söylemek gerekiyor.

Cupertino merkezli şirket genelde spekülasyonlarla ilgili olarak konuşmasa da, ilk defa kendisinden beklenmeyen bir hareketle iPhone XR satışları hakkındaki iddialara yanıt verdi. CNET‘e konuşan Apple yöneticisi Greg Joswiak, iPhone XR’ın satışa sunulduğundan bu yana en popüler iPhone modeli olduğunu ve popülaritesini her geçen gün artırdığını dile getirdi.

Kısacası Apple’dan verilen bilgiye göre, iPhone XR piyasadaki diğer iPhone’lardan da iyi bir satış grafiğine sahip. Normalde bu tarz haberlere yanıt vermeyen şirketin hisselerdeki dalgalanmanın geldiği boyut nedeniyle farklı bir yol izlemeyi seçtiği söylenebilir.

Apple iPhone XR satışlarının iyi gittiğini söylese de, kesin bir rakam vermedi. Şirketin bundan böyle çeyrek sonuçlarında da ürün satış rakamlarını açıklamayacağı biliniyor. Dolayısıyla Apple analist raporlarına ve tedarik zinciri dedikodularına da güvenilmemesi gerektiğini belirtse de, itibar edecek başka bir veri de sunmuyor. Bu nedenle iPhone satışlarıyla ilgili dedikoduların durması pek olası görünmüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER