Teknoloji

2020 model iPhone’larda büyük değişim beklentisi

apple iphone xr

Apple, iPhone 11 tanıtımını birkaç gün içinde gerçekleştirecek. Ancak şimdiden 2020’de tanıtılacak iPhone modelleriyle ilgili dedikodular etrafta dolaşmaya başladı. Dedikodu kazanına en son katkı, Apple ürünleriyle ilgili isabetli öngörüleri bulunan analist Ming-Chi Kuo’dan geldi. Kuo, en son bilgi notunda Apple’ın 2020’de iPhone’da yeni bir tasarıma geçiş yapacağını belirtiyor. Cupertino merkezli şirket, en son büyük tasarım değişikliğini 2017’de tanıttığı iPhone X’da yapmıştı.

Kuo’nun bilgi notuna göre, 2020 model iPhone’larda üç büyük değişim söz konusu. Bu değişikliklerden ilki yenilenen tasarım olacak. İkinci değişiklik ise 5G desteği. Kuo’nun öne çıkardığı üçüncü değişiklik ise kamera fonksiyonlarının iyileştirilmesi. Ünlü analist, Apple’ın 2020’de çıkaracağı üç iPhone’da da 5G desteği sunacağını daha önce belirtmişti. Kamera fonksiyonlarının iyileştirilmesinin ise her yeni iPhone’da yapılan bir yenilik olduğunu belirtmek gerekiyor.

Ancak Apple’ın farklı tasarımlara geçiş hızının iyiden iyiye düştüğü bir ortamda, yeni tasarım öngörüsü önem taşıyor. Cupertino merkezli şirket, uzun süre boyunca iki yılda bir iPhone tasarımında belirgin değişiklikler yapmıştı. Ancak 2014’te iPhone 6 ile birlikte uygulanan ana tasarım; iPhone 6s, 7 ve 8’de de kullanılmıştı. iPhone X tasarımı da benzer şekilde uzun soluklu olacak gibi görünüyor. Apple’ın iPhone 11 modellerinde de iPhone X tasarımının ana çizgisini koruması bekleniyor.

Apple gelecek yıl iPhone ekranlarında önemli değişiklikler yapabilir

Söz konusu yeni tasarımla ilgili detaylar, tahmin edilebileceği üzere sınırlı. Ancak Kuo, daha önceki raporlarında Apple’ın ekran boyutlarında değişiklik yapabileceğini belirtmişti. Şirketin iPhone Xs’in 5.8 inç ekranının boyutunu 5.4 inçe indirebileceği, iPhone Xs Max’in ekranının boyutunu ise 6.5 inçten 6.7 inçe çıkarabileceği söyleniyor.

Başka bir iddiaya göre, Apple 2020 ile birlikte iPhone ekranının içine bir parmak izi tarayıcısı yerleştirecek. Bu tarayıcının mevcut Face ID çözümüyle birlikte çalışacağı belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER