Manşetler

Apple’ın yeni iPhone’ları tanıtacağı tarih belli oldu

apple iphone 11

Apple, her yıl eylül ayında düzenlediği geleneksel iPhone etkinliğini bu yıl 10 Eylül’de düzenleyecek. Bu etkinliğin yıldızının iPhone 11 olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Etkinlik, Apple’ın Cupertino’daki genel merkezi Apple Park’ta gerçekleştirilecek.

Apple’ın gönderdiği davetiye, etkinlikte nelerin tanıtılacağını açık biçimde belirtmiyor. Ancak dedikodulara göre; iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR’ın takipçisi niteliğindeki üç yeni iPhone modeli gözler önüne çıkacak. Bu modellerden ikisinde Apple’ın yeni üçlü arka kamera sisteminin kullanılması bekleniyor.

iPhone’larla ilgili bir diğer dedikodu ise çift taraflı kablosuz şarj desteğinin bulunacağı iddiası. Bu sayede kablosuz şarj kutulu AirPods sahiplerinin kutuyu telefona dokundurarak kulaklıklarını şarj etmeleri mümkün olacak. Pil ömrünün iyileştirilmesi, Face ID’nin geliştirilmesi ve kırılmaya karşı daha dayanıklı kasa da beklentiler arasında yer alıyor

Apple iPhone 11 dışında ne tanıtacak?

Apple’ın eylül etkinliğinde tek bir ürün kategorisiyle yetinmediği biliniyor. Şirket geçtiğimiz yıl iPhone’larla birlikte Apple Watch Series 4’ü tanıtmış ve HomePod için hazırlanan yazılım güncellemesini duyurmuştu. Apple’ın bu yıl bitmeden 16 inç ekranlı MacBook Pro’yu tanıtması, 13 inç ekranlı ve Touch Bar’sız MacBook Pro’yu yenilemesi, yeni bir iPad ve iPad Pro’yu gözler önüne çıkarması bekleniyor. Şirketin faaliyete geçmek üzere olan yeni servisleri hakkında bilgi vermesi de muhtemel görünüyor. Apple Watch’un da titanyum ve seramik kasalı modellerinin tanıtılabileceği belirtiliyor.

iPhone 11 ve tanıtılacak diğer Apple ürünlerine dair tüm bilgileri, 10 Eylül’de sıcağı sıcağına Teknoblog’da bulabileceksiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER