Teknoloji

Apple 2020 model iPhone’larda önemli bir değişiklik planlıyor

apple iphone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, yeni iPhone‘larını gelecek hafta düzenleyeceği etkinlikte tanıtacak. Ancak şimdiden şirketin 2020’de piyasaya süreceği iPhone’larla ilgili iddialar etrafta dolaşıyor. Bloomberg‘de yer alan habere göre, Apple 2020’de çıkaracağı iPhone modellerinde Touch ID biyometrik doğrulama çözümünü geri getirecek. Şirketin parmak izi tarayıcısını ekranın içine yerleştireceği söyleniyor.

Benzer bir iddiayı daha önce ünlü analist Ming-Chi Kuo da gündeme getirmişti. Kuo, Apple’ın ekrana entegre parmak izi tarayıcısını Face ID ile birlikte sunmayı istediğini belirtmişti. Ünlü analistin iddiasındaki tek fark ise zamanla ilgiliydi. Kuo, Apple’ın 2021’de çıkaracağı iPhone’larda bu değişikliği gerçekleştireceğini iddia etmişti.

Apple’ın bu teknolojiyi hem şirket içinde hem de tedarikçileriyle test ediyor. Bloomberg’in haberine göre, tedarikçiler teknolojiyi iPhone’a entegre edebileceklerini Apple’a gösterdi. Ancak Apple’ın henüz geniş ölçekli üretime başlamadığı belirtiliyor.

Apple’ın ekrana entegre parmak izi tarayıcısı teknolojisine rakiplerinden daha farklı yaklaşması muhtemel görünüyor. Şirketin ekranın büyük kısmını doğrulama yapmak için kullanacağı söyleniyor. Mevcut çözümlerin önemli kısmında ekranın küçük bir kısmında parmak iziyle doğrulama yapılabiliyor.

Apple iPhone SE’yi de geri döndürebilir

Apple, iPhone portföyüne uygun fiyatlı yeni bir seçenek daha ekleyebilir. Şirketin 2016 çıkışlı iPhone SE’yi geri döndüreceğine dair haberler de kısa süre önce gündeme gelmişti. Bu cihazın iPhone 8’e benzeyeceği ve 4.7 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olacağı belirtiliyor. Hâlihazırda iPhone SE 2 adını taşıyan modelin çıkışı için 2020’nin ilk yarısı işaret ediliyor.

İLGİLİ HABERLER