Teknoloji

Apple iPhone 7 üretiminde hız kesebilir

iphone touch id
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple iphone 7Yeni iPhone modellerinin ilk birkaç ay boyunca yüksek satış rakamlarına ulaşması, artık aşina olunan bir durum. Yeni cihazların seleflerini geride bırakması da kimseyi şaşırtmıyor. Ancak Apple iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ta bu senaryoyu bir kez daha tekrarlayamayabilir.

Japonya merkezli Nikkei’de yer alan habere göre, Cupertino merkezli şirket satışların arzulanan seviyede olmaması nedeniyle iPhone 7 ve iPhone 7 Plus üretiminde kesintiye gitmeye hazırlanıyor. Apple’ın tedarikçilerden gelen veriler doğrultusunda stok üretimini yüzde 10 oranında azaltabileceği belirtiliyor.

Apple, var olduğu iddia edilen bu düşüşe dair ilk işareti geçtiğimiz yılın mart ayında almıştı. Şirket, ilk kez bir önceki yılın aynı üç aylık dönemine göre daha az iPhone satmıştı.

Apple iPhone 7 ile ilgili bir yargıda bulunmak için henüz erken

Nikkei’nin haberine rağmen, iPhone 7’nin satış performansına ilişkin bir yorumda bulunmak için henüz oldukça erken. iPhone 7’yi selefiyle kıyaslamak için öncelikli olarak Apple’ın bu ay içinde açıklayacağı çeyrek sonuçlarını beklemek gerekiyor. Buna ek olarak, Apple’ın yıl sonunun ardından satışlarda görülen sakinleşmeyi de hesaba katmış olabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER